Mittaaminen tuo Nitorin kulttuurin näkyviin

Great Place to Work tuo yrityksen tekemisen ja kulttuurin niin laajasti näkyvillemme. Silloin mekin joudumme pohtimaan sitä oikeasti todella monelta kantilta. Tutkimus avaa silmiämme ja laajentaa näkemystämme siitä, miten meidän pitäisi ja miten haluaisimme kehittää omaa tekemistämme, painottaa Nitorin Lean-Agile Coach Kirsi Mikkonen.

Suomen parhaaksi työpaikaksi 2019 jo toista kertaa peräkkäin valittu digitaalinen insinööritoimisto Nitor on tehnyt yhteistyötä Great Place to Workin kanssa nyt viiden vuoden ajan. Great Place to Work tuo yrityksen tekemisen ja yrityskulttuurin näkyviin ja auttaa tunnistamaan kehityskohtia.

Kestävän digitaalisen kehityksen asialla oleva ohjelmistoyritys on sijoittunut Suomen ja Euroopan parhaiden työpaikkojen joukkoon jokaisella kerralla. Nitorin asiakkaita ovat Suomen suurimmat yritykset, joista valtaosa toimii myös Pohjoismaissa ja globaalilla kentällä.

– Autamme asiakkaitamme digitalisaation haasteissa, kertoo Nitorin toimitusjohtaja Matti Vilmi.

Tekeminen ja kulttuuri näkyviin

Halu kehittyä näkyy myös Nitorin omassa toiminnassa talon sisällä – työntekijöiden jaksamiseen ja työhyvinvointiin kiinnitetään huomiota. Yhteistyössä Great Place to Workin kanssa on pureuduttu yrityksen kulttuuriin ja tekemiseen. Vuonna 2018 Nitor sai Better for People -erikoispalkinnon.

– Sitä kautta olemme saaneet näkyvyyttä niin työntekijämarkkinoilla kuin myös mahdollisten asiakasyritysten silmissä, Vilmi toteaa.

– Great Place to Work tuo yrityksen tekemisen ja kulttuurin niin laajasti näkyvillemme. Silloin mekin joudumme pohtimaan sitä oikeasti todella monelta kantilta. Tutkimus avaa silmiämme ja laajentaa näkemystämme siitä, miten meidän pitäisi ja miten haluaisimme kehittää omaa tekemistämme, painottaa Nitorin Lean-Agile Coach Kirsi Mikkonen.

Kestävyys jokapäiväisessä työelämässä

Ennen yhteistyön alkamista oltiin Nitorilla Mikkosen mukaan ehkä jopa tietyllä tapaa sokeita sille, mitä alueita toiminnassa haluttaisiin parantaa. Vaikka Nitor on aina sijoittunut parhaiden työpaikkojen joukkoon, löytyy kehityskohtia vieläkin. Great Place to Work -yhteistyön avulla toimintaa on kuitenkin saatu vietyä järjestelmällisemmäksi.

– Paras anti yhteistyössä on ollut se, että kun puhumme kestävästä digitaalisesta kehityksestä, niin olemme tätä kautta päässeet myös paremmin siihen tilanteeseen, että kestävyys näkyy enemmän jokapäiväisessä työelämässämme. Ihmiset jaksavat ja kestävät paremmin. Työhyvinvointi on sellainen asia, joka luo perustan sille, että pystymme palvelemaan asiakkaitamme hyvin – että pystymme tekemään hyvin kestävää digitaalista kehitystä, Vilmi summaa.

– Minäkin vietän suurimman osan valveillaoloajastani täällä Nitorilla. Kyllä minä mieluummin vietän sen hyvissä fiiliksissä ja aivomehuissa kuin nyrpistellen ja omasta olemassaolostani taistellen. Ehdottomasti näin päin siis, Mikkonen hymyilee.

Liity sisäpiiriläiseksi ja vastaanota uusinta tutkimustietoa ja uutisia yrityskulttuurista

"*" näyttää pakolliset kentät