Työn ja vapaa-ajan tasapainottaminen tukee innovointia
Psykologisen turvallisuuden tärkeys johtamisessa ja tuloksellisen työn tekemisessä jo tunnistetaan, mutta tutkimuksemme paljasti vähemmän ilmeisen version pelosta, joka estää innovointia ja ketteryyttä.
Useimmat johtajat tietävät, että työntekijöiden jatkuva pelottelu huutamalla tai irtisanomisen uhalla ei saa ihmisiä antamaan parastaan. Psykologisen turvallisuuden tärkeys johtamisessa ja tuloksellisen työn tekemisessä jo tunnistetaan, mutta tutkimuksemme paljasti vähemmän ilmeisen version pelosta, joka estää innovointia ja ketteryyttä.
Kutsutaan sitä ”jokapäiväiseksi peloksi”. Tällä viittaamme työntekijöiden kokemaan ahdistukseen työ- ja henkilökohtaisten velvoitteiden yhteensovittamisesta. Kun johtajat eivät ensisijaisesti arvosta työntekijän hyvinvointia, työntekijät kokevat ahdistusta – hienovaraisesti, mutta merkittävästi. Työntekijät, jotka pelkäävät ottaa aikaa itselleen sekä perheelleen, eivät kykene innovoimaan tehokkaasti.
Mikäli johtajat onnistuvat luomaan ilmapiirin, jossa työntekijät kokevat turvalliseksi huolehtia omista henkilökohtaisista tai läheistensä tarpeista, innovaatiot lisääntyvät organisaatiossa. Tutkimuksemme osoittaa, että kun työntekijöitä kannustetaan ottamaan töistä vapaata tarvittaessa, heidän innovointiaktiivisuus on 34 prosenttia todennäköisemmin korkea.
Yhteys myös välittämisen ja innovoinnin välillä on nähtävissä tuloksissa. Kun työntekijät kokevat, että johtajat välittävät heistä ihmisinä, eivätkä pelkästään työntekijöinä, he innovoivat jopa 36 prosenttia todennäköisemmin.
Lue lisää, miten työn ja vapaa-ajan tasapainottamisen kannustaminen tukee innovointia.