fbpx
Yrityskulttuuri edustaa kaikkea sitä mikä saa sinut tulemaan töihin tai jäämään kotiin.

Yrityskulttuuri

Mitä on yrityskulttuuri tai organisaatiokulttuuri?

Yrityskulttuurin määritelmiä on monia eikä siihen ole yhtä oikeaa määritelmää. Monesti yrityskulttuurin tarkoittavan sitä, mitä tapahtuu, kun kukaan ei ole näkemässä. Great Place to Work®:n globaali toimitusjohtaja Michael C. Bush on todennut yrityskulttuurista seuraavaa: ’”Yrityskulttuuri on se fiilis, joka saa sinut haluamaan lähteä töihin tai vaihtoehtoisesti jäämään kotiin.” Kulttuurin tärkeimpänä tehtävänä on mahdollistaa organisaation menestys.

Tiimityö, työntekijät, luottamus

Voittavan yrityskulttuurin ydin

Yli 30 vuoden tutkimustieto ja data parhaista työpaikoista kertovat meille voittavan yrityskulttuurin ydinelementeistä. Luottamus on perusta, joka kannattelee toimintaa jatkuvasti muuttuvassa maailmassa. Arvot ja johtaminen luovat raamit yhteiselle toiminnalle läpi organisaation. Tärkein elementti on kuitenkin työntekijät. Kun työntekijät pystyvät ja haluavat tehdä parhaansa, syntyy todistetusti enemmän innovaatioita ja liikevaihto kasvaa. Työntekijät ovat tällöin myös sitoutuneempia ja työntekijätyytyväisyys on korkeampi.

Yrityskulttuuri kilpailuetuna

Yrityskulttuuria ei voi kopioida. Siksi se parhaimmillaan on myös tärkeä kilpailuetu. Samanlaisia käytänteitä, rakenteita tai prosesseja löytyy varmasti, mutta ne eivät yksinään tee kahden yrityksen kulttuureista samanlaisia. Jokaisen yrityksen yrityskulttuuri on siis omanlaisensa. Yrityskulttuuri on liima, joka yhdistää yrityksen ihmiset, asiat ja tapahtumat yhdeksi kokonaisuudeksi.

Yhdistä yrityskulttuuri ja strategia

Yrityskulttuuri määrittää, miten yrityksen strategia arjessa toteutuu. Yrityskulttuurin tietoinen johtaminen tukee yrityksen strategian ja tavoitteiden toteutumista. Kulttuurin onkin oltava jatkuvasti johdon agendalla, jotta se tukee liiketoimintaa ja mahdollistaa menestymisen.

Laadukas henkilöstöjohtaminen

Henkilöstöjohtamisen hyvät käytännöt vähentävät kustannuksia, kuten sairauspoissaoloja ja lisäävät työntekijöiden hyvinvointia. Tutkimusten mukaan henkilöstöjohtamisen laadun kehittäminen lisää yrityksen tuloksellisuutta.

Luottamus ja ilmapiiri

Hyvän työpaikan ytimessä on luottamus ja avoin vuorovaikutus. Luottamuksen merkitystä ei voi korostaa liikaa – se on huomioitava kaikessa toiminnassa ja johtamisessa. Luottamusta rakennetaan – ja testataan – jokapäiväisessä toiminnassa. Työntekijöille se korostuu erityisesti siinä miten johdon ja esihenkilöiden teot ja sanat kohtaavat.

Työntekijäkokemuksen mittaaminen osana yrityskulttuuria

Työntekijäkokemus kertoo yrityskulttuurin ja johtamisen tilasta, minkä vuoksi sen mittaaminen onkin olennainen osa yrityskulttuurin ja työntekijätyytyväisyyden kehittämistä. Great Place to Work®:n Trust Index™ -henkilöstötutkimus tutkii sekä työntekijäkokemusta, että yrityskulttuurin tilaa.

Trust Index™ -henkilöstötutkimus antaa konkreettisia työkaluja yrityksenne toiminnan ja kulttuurin kehittämiseen. Tutkimustulokset kertovat vahvuutenne, mutta ohjaavat myös kehittämään yrityksen toimintaa ja kulttuuria juuri niillä osa-alueilla, joista on organisaatiollenne eniten haittaa.

Sertifiointi ja Suomen Parhaat Työpaikat™ – tunnustukset todisteena hyvästä yrityskulttuurista

Luotettavat, kolmannen osapuolen myöntämät tunnustukset todistavat työpaikan hyvyyttä ulospäin ja houkuttelevat siten uusia työntekijöitä ja asiakkaita yrityksille. Great Place to Work -sertifiointi™ ja Parhaat työpaikat™ -tunnustukset perustuvat työntekijöiden kokemukseen siitä, kuinka hyvä työpaikka oikeasti on.

Yrityskultuurin kehittäminen

Yrityskulttuuri muuttuu ja sitä voi myös tietoisesti kehittää. Yrityskulttuurin muutos vaatii systemaattista ja pitkäjänteistä työtä, joka voi kestää vuosia. Kulttuurin kehittämisessä ei kuitenkaan koskaan tulla valmiiksi, sillä sitä täytyy myös ylläpitää ja kehittää työpaikan muutosten mukaan. Kulttuuriset perinteet, olettamukset ja tavat ovat syvällä yrityksen toiminnassa, joten muutos vaatii toistoja, kokeiluja, uusia toimintatapoja ja ennen kaikkea vanhasta poisoppimista.

Kiinnostunut tutkimaan yrityksenne kulttuuria?

Täytä viereinen yhteydenottolomake, niin olemme sinuun yhteydessä. Valitaan yhdessä teille sopiva henkilöstötutkimuksen paketti, sovitaan tutkimuksen aloitusajankohta ja pian voittekin olla jo sertifioituja. Henkilöstötutkimus kestää yleensä kaksi viikkoa, jonka jälkeen tulokset käydään yhdessä läpi. Autamme teitä luomaan tulosten perusteella pitkäaikaisen kehityssuunnitelman yrityskulttuurillenne. Aloitetaanko?

Kulttuuri on avainasemassa:

Yli 50%

enemmän tasokkaita hakijoita vahvan työnantajamielikuvan omaavissa organisaatioissa (1,2)

75%

työnhakijoista miettii työnantajamielikuvaa ennen hakemista (3)

50%

vähemmän rekrytointikustannusia yrityksissä, joilla on vahva työnantajamielikuva (1)

6-9 kk

palkkakulut vastaa yhden työntekijävaihdoksen kustannuksia (3)

67%

nopean kasvun yrityksistä kaatuu 10 vuoden sisällä (4)

500 milj. €

menetetty fuusioissa, joissa organisaatioiden kulttuurit eivät kohtaa (5)

Kiinnostaako yrityskulttuurin kehittäminen?

Tilaa uutiskirjeemme, jossa jaamme kiinnostavia yrityskulttuuriin liittyviä blogikirjoituksia, uutisia, datanostoja ja parhaita käytäntöjä.