Vuoden 2024 lista on julkaistu

Suomen Parhaat Työpaikat™

Great Place To Work®in tutkimus osoittaa, että Suomen parhaissa työpaikoissa työntekijätyytyväisyys on pysynyt korkealla tasolla ympäröivän maailman haasteista huolimatta. Suomen Parhaat Työpaikat 2024 -lista koostuu 50 eri kokoluokan ja toimialan organisaatiosta. Ensimmäiselle sijalle sijoittuivat Specsavers, MTB-Siivouspalvelu, Notkia IT ja Arjen Avuxi.

Artikkeli

Suomen parhaat työpaikat huomioivat työntekijäkokemuksen strategiassaan

Vuoden 2024 Suomen Parhaat Työpaikat -lista todentaa, että hyvä työpaikka on mahdollista rakentaa toimialasta ja yrityksen koosta riippumatta. Työntekijäkokemus nousee avainasemaan parhaista parhaimmissa, joissa se on osa yrityksen strategiaa.

– Parhaat työpaikat eivät ainoastaan tunnista nykyhetken suorituskykyä, vaan myös ennakoivat ja valmistautuvat tulevaisuuden haasteisiin ja mahdollisuuksiin, Great Place To Work® Suomen toimitusjohtaja Kirsi Ilmasti sanoo.

Lue artikkeli

Suomen Parhaat Työpaikat™ 2024 -raportti

Minkälainen on suomalainen työntekijäkokemus ja johtajuus tällä hetkellä parhaissa työpaikoissa, ja mihin suuntaan niiden pitäisi kehittyä, jotta suomalaiset organisaatiot menestyvät tulevaisuudessakin? Lataa raporttimme & tutustu keskeisiin havaintoihin ja parhaiden työpaikkojen käytäntöihin.

Lataa raportti
Suomen Parhaiden Työpaikkojen tarinat

Parempaa (työ)elämää -podcast

Millaisia ovat hyvät työpaikat ja mikä niitä yhdistää? Mitä matka parhaaksi työpaikaksi vaatii?

Grea Place To Workin Parempaa (työ)elämää -podcast kurkistaa Suomen parhaiden työpaikkojen kulissien taakse, tavoitteena kertoa läpinäkyvästi työpaikkojen arjesta eri näkökulmista.

Lue lisää

Mediakumppanimme

Great Place To Work -sertifiointi

Sertifiointi yhdistää Parhaita Työpaikkoja

Great Place To Work -sertifiointi on maailmanlaajuisesti tunnettu tunnustus hyvästä työpaikasta, ja se on ensimmäinen askel Suomen Parhaat Työpaikat -listalle.

Hae sertifiointia
Juho Lumme
Kehitysjohtaja, LummeCo Oy
”Koemme Great Place To Workin® yhteistyön tuoman näkyvyyden meille brändimielikuvan kannalta tärkeäksi. Mitatut tulokset työntekijätyytyväisyydestä ja menestys listasijoituksissa näkyvät hakijamäärissä. Vuonna 2023 saimme huomattavasti aiempaa enemmän työhakemuksia ja hakijat olivat nimenomaan kiinnostuneet Suomen Paras Työpaikka -voiton ansiosta.”
Lotta Holmaheikki
Country Director, Specsavers Finland Oy
”Olemme hyödyntäneet Great Place To Work-tutkimuksen tuloksia jo viiden vuoden ajan. Tutkimus avaa Specsaverslaisten tuntoja monipuolisesti ja nostaa esiin sekä ylläpidettäviä vahvuuksia että kehitettäviä osa-alueita. Suomen GPTW-tiimi on myös tarjonnut laadukasta asiantuntemustaan tueksemme. Kiitos! Kehittämismatka jatkuu.”

Asiakastarinoita

Case LummeCo

Euroopan toiseksi Paras Työpaikka LummeCo: ”Meillä hierarkia pidetään minimissä”

Kuinka rakennetaan poikkeuksellisen hyvä työpaikka, joka nousee nopeasti Suomen parhaaksi ja Euroopan tasolla toiseksi parhaaksi työpaikaksi? Nuoren maalausalan yrityksen LummeCo:n tarina osoittaa, että menestyvä työpaikka perustuu luottamukseen, inhimillisyyteen ja arvoihin. Yrityksen tarina osoittaa myös, kuinka työntekijöiden hyvinvointi ja yrityksen menestys kulkevat käsi kädessä. Tutustu Euroopan toiseksi parhaan työpaikan käytänteisiin ja ota oppia LummeCo:n menestystarinasta.

Lue juttu
Suomen Parhaat Työpaikat 2023 voittaja LummeCo:n työntekijät vastaanottamassa Euroopan Parhaat Työpaikat -listan hopeapalkintoa
Case Savonia-ammattikorkeakoulu Oy

Miten Savonia-ammattikorkeakoulusta tuli Suomen Paras Työpaikka?

Yli 570 ihmistä työllistävä Savonia-ammattikorkeakoulu asetti vuosia sitten tavoitteekseen olla maan paras korkeakoulutyöyhteisö vuoteen 2024 mennessä ja saavutti tavoitteensa: Keväällä 2023 se nousi ansaitusti Suomen Parhaaksi Työpaikaksi suurten yritysten sarjassa. Savonian menestys ei ole sattumaa. Hieno saavutus kertoo omistautumisesta ja johdonmukaisesta työstä työntekijäkokemuksen parantamiseksi. Lue Savonian yrityskulttuurin ja työntekijäkokemuksen kehittämistyöstä ja matkasta huipulle.

Lue juttu
"Savonia-ammattikorkeakoulun ihmiset iloitsevat Suomen Parhaat Työpaikat 2023 voitosta"
Case Unfair Lean Marketing

Henkilöstötutkimus uudisti työnteon mallia

Strateginen markkinointitoimisto Unfair sijoittui ykkössijalle Suomen Parhaat Työpaikat -listauksessa ja oli yksi Euroopan Parhaista Työpaikoista vuonna 2022. Menestyksen taustalla on yrityskulttuuri, joka perustuu Unfairin missioon rakentaa unelmien markkinointitoimistoa, jossa työntekijät ja asiakkaat voivat hyvin. Lue artikkeli ja katso myös webinaarimme, jossa yritys kertoo tarinansa ja parhaita käytäntöjä, joita voit soveltaa oman organisaatiosi kehittämiseen.

Lue juttu Katso webinaari
Case Hoivatilat Oyj

Hoivatilat Oyj: ”Menestyäksemme työntekijöidemme on voitava erinomaisesti”

Suomen Parhaat Työpaikat 2023 voittaja (pienten yritysten sarja) Hoivatilat Oyj on hyödyntänyt jo usean vuoden ajan Great Place To Workin henkilöstötutkimusta. Hoivatiloilla uskotaan vakaasti siihen, että asiantuntijayritys on juuri niin hyvä, kuin siellä toimivat työntekijät ovat. Jos työntekijäkokemusta ei mitattaisi, olisi kaikki kehittäminen hankalampaa. – Laadukas henkilöstötutkimus auttaa kirkastamaan, miten toimenpiteitä kannattaa kohdistaa, Hoivatilojen lakiasiainjohtaja Anna Saarinen sanoo.

Lue juttu
Case JYSK Oy

Mikä tekee JYSKistä yhden Suomen Parhaista Työpaikoista?

Myymäläketju JYSK sijoittui 7. sijalle Suomen Parhaat Työpaikat 2023 -listauksessa suurten yritysten sarjassa. Tutkimustuloksista nousee erityisesti esiin työntekijöiden yhdenvertainen ja tasa-arvoinen kohtelu. Suurin osa työntekijöistä kokee, että ihmisiä kohdellaan tasa-arvoisesti riippumatta syntyperästä tai sukupuolesta. JYSK panostaa hyvään arvopohjaiseen johtamiseen ja henkilöstön kouluttamiseen ja kehittämiseen, mikä näkyy erinomaisen asiakaspalvelun tarjoamisessa. Katso videolta, mitkä muut asiat tekevät JYSKistä yhden Suomen Parhaista Työpaikoista.

Katso video
JYSK:in työntekijöitä hymyilee myymälän edessä
Case Koti Puhtaaksi Oy

Näkyvyys Suomen Parhaat Työpaikat -kilpailuissa siivitti Koti Puhtaaksi Oy:n kasvuun

Koti Puhtaaksi kasvoi vuosien 2018 ja 2021 välillä reipasta tahtia ja organisaation yhteistyö Great Place To Workin kanssa oli suuressa roolissa työntekijäkokemuksen kehittämisessä, työntekijöiden määrän lisääntymisessä, sekä organisaation kasvussa.

Lue juttu
Lisätietoa helposti ja nopeasti

Varaa maksuton tapaaminen

Jätä yhteydenottopyyntö tai varaa sinulle sopiva ajankohta maksuttomaan 30 min. Teams-tapaamiseen ja kartoitukseen asiantuntijamme kanssa.

Kerromme mielellämme lisää henkilöstötutkimuksestamme sekä Great Place To Work -sertifioinnista ja kartoitamme juuri teidän yrityksellenne sopivan kehitysmatkan tulevaisuuden Suomen Parhaaksi Työpaikaksi. 🚀

Jätä yhteydenottopyyntö Varaa tapaaminen
Arkisto

Katso Suomen Parhaat Työpaikat™ aiemmilta vuosilta

FAQ: Suomen Parhaat Työpaikat

Great Place To Work on julkaissut Suomen Parhaat Työpaikat™ -listan jo vuodesta 2002 lähtien. Suomen Parhaat Työpaikat -lista perustuu henkilöstötutkimuksissa mitattuun työntekijäkokemukseen ja analyysiin yrityksen kulttuurista. Suomen Parhaat Työpaikat julkaistaan eri kokoluokkien mukaan.

Tutkimuksen taustalla on yli 30 vuoden tutkimustyö hyvän työpaikan keskeisistä elementeistä. Tutkimus pohjautuu Great Place To Work®:n hyvän työpaikan määritelmään: Hyvä työpaikka on sellainen, jossa työntekijät luottavat organisaationsa johtoon, ovat ylpeitä siitä, mitä tekevät ja nauttivat työkavereidensa kanssa työskentelystä.

Miten Suomen Parhaat Työpaikat -listalle voi päästä?

Suomen Parhaat Työpaikat™ -listalle on mahdollista sijoittua yritykset, jotka:

Miten Parhaat Työpaikat valitaan?

Jokaiselle tutkitulle yritykselle lasketaan pisteet henkilöstötutkimuksen tulosten sekä kulttuuriarvioinnin mukaan, mitkä määrittävät sijoituksen listalla.

Great Place To Work -sertifioituja yrityksiä arvioidaan sen perusteella, kuinka hyvin niissä toteutuu Great Place To Workin For All™ -mallin mukainen työntekijäkokemus. For All™ -mallin mukaisissa työpaikoissa jokainen työntekijä, persoonastaan tai asemastaan riippumatta, kokee työpaikkansa mahdollisimman hyvänä.

Mikä on osallistumisen aikataulu?

Suomen Parhaat Työpaikat -lista muodostetaan listaa edeltävänä vuonna henkilöstötutkimuksen toteuttaneiden & sertifikaatin ansanneiden yritysten joukosta. Mikäli tavoitteenanne on olla yksi Suomen Parhaista Työpaikoista vuonna 2025, on henkilöstötutkimuksemme toteuttaminen vuoden 2024 aikana ensimmäinen ja tärkein askel. Henkilöstötutkimuksen toteuttaminen vie nopeimmillaan vain 2 viikkoa.

Mitä jos emme saa sertifiointia tai pääse listalle?

Ensinnäkin, pidämme tulokset täysin luottamuksellisina. Emme koskaan paljasta yritysten nimiä, jotka osallistuvat prosessiin, mutta jäävät ilman sertifiointia.

Useat asiakkaamme aloittavat yrityskulttuurin ja työntekijäkokemuksen kehitysmatkansa henkilöstötutkimuksestamme, joka antaa selkeät suuntaviivat työntekijäkokemuksen kehittämiseen.

Vaikka kaikki yritykset eivät saa sertifiointia ensimmäisellä kerralla, on tutkimuksemme  jo itsessään kaikkein arvokkain asia oman tilanteen kirkastamisessa ja sen hetkisten tärkeimpien kehityskohteiden määrittämisessä. Hyvä työpaikka rakennetaan arjessa, ja oikeisiin asioihin keskittymällä työntekijäkokemus voi parantua vuodessa niin paljon, että olette jo seuraavana vuonna Great Place To Work -sertifioitu työpaikka ja tavoittelette sijoitusta Suomen Parhaat Työpaikat -listalla.

Euroopan & Maailman Parhaat Työpaikat™

Suomen Parhaat Työpaikat otetaan automaattisesti myös kansainvälisiin vertailuihin mukaan. Useat asiakkaamme, kuten VincitUnfair Lean Marketing, LummeCo ja Savonia-ammattikorkeakoulu ovat sijoittuneet Euroopan Parhaat Työpaikat™ -listalla jopa kärkisijoille ja saaneet ansaittua kansainvälistä näkyvyyttä erinomaisesta työntekijäviihtyvyydestään.

Näe yrityksesi nimi listalla

Haluatteko olla yksi Suomen Parhaista Työpaikoista?

Jutellaan – Ota meihin yhteyttä, niin kerromme mielellämme lisää Parhaat Työpaikat -listasta ja tutkimuksesta sen taustalla.

Rakennetaan juuri teille sopiva matka parhaaksi työpaikaksi, kaipasittepa apua strategisessa työkulttuurin kehittämistyössä tai ulospäin näkyvässä työnantajabrändäyksessä.

 

"*" näyttää pakolliset kentät