Lista on julkaistu!

Suomen Parhaat Työpaikat™ 2023

Vuoden 2023 Suomen Parhaat Työpaikat™ -lista koostuu tutuista kestomenestyjistä ja isosta joukosta ensikertalaisia useilta eri toimialoilta. Tämän vuoden Suomen Parhaat Työpaikat osoittavat, että yrityksen koosta, toimialasta tai sijainnista riippumatta, kulttuuri on se ajuri, joka rakentaa menestyksen.

Jatkuvasti muuttuvassa ympäristössä näiden organisaatioiden luottamuksen taso on pysynyt erittäin vahvana ja myös johtamisen viitekehys on pysynyt samana: Suomen Parhaat Työpaikat johtavat liiketoimintaansa yrityskulttuurinsa kautta.

Artikkeli: Millaisella johtamisella Suomen Parhaat Työpaikat rakentavat hyvinvoivaa kulttuuria?

Vuoden 2023 Suomen Parhaat Työpaikat™ -lista koostuu tutuista kestomenestyjistä ja isosta joukosta ensikertalaisia useilta eri toimialoilta. Tämän vuoden Suomen Parhaat Työpaikat osoittavat, että yrityksen koosta, toimialasta tai sijainnista riippumatta, kulttuuri on se ajuri, joka rakentaa menestyksen.
 
Lue artikkeli

Suomen Parhaat Työpaikat™ 2023 -raportti

Haastavasta vuodesta huolimatta Suomen Parhaiden Työpaikkojen™ tutkimustulokset ovat pysyneet korkealla tasolla. Näissä suomalaisissa työpaikoissa työntekijät voivat hyvin ja elävät kestävää työarkea.  

Raporttimme avaa syitä  Suomen Parhaiden Työpaikkojen menestymisen taustalla. Tutustu ratkaiseviin tekijöihin ja lue Suomen Parhaiden Työpaikkojen esimerkeistä.

Lataa raportti

Katso videotallenteet Parhaiden Työpaikkojen julkistamistilaisuudesta!

Virtuaalilähetys juontaja Ile Uusivuoren johdolla

Suomen Parhaat Työpaikat™ 2023 julkaistiin 27.4.2023 juontaja Ile Uusivuoren johdolla.

Julkistamisen lisäksi tilaisuudessa pureuduttiin viimeisimpään tutkimustietoon maamme yrityskulttuureista sekä työelämän hyvinvoinnista ja megatrendeistä Suomen Parhaimpien Työpaikkojen joukkoon sijoittuneiden yritysten johtajien ja yrityskulttuurin asiantuntijoiden kanssa. Katso tilaisuuden tallenne!

Miksi työntekijät lähtevät ja miten heidät saa jäämään?

Monelle organisaatiolle työntekijöiden korkea vaihtuvuus on akuutti haaste, mutta Suomen Parhaissa Työpaikoissa™ keskimäärin 82 % työntekijöistä ”Haluaa työskennellä organisaatiossa pitkään”.

Videolla Great Place To Workin toimitusjohtaja Katriina Grönqvist ja Lähtijät-podcastin Minna Ruusuvuori keskustelevat syistä työntekijöiden lähtemisen taustalla ja siitä, kuinka Parhaat Työpaikat onnistuvat pitämään työntekijänsä. Katso keskustelu!

Mediakumppanimme

Juho Lumme
Kehitysjohtaja, LummeCo Oy
”Koemme Great Place To Workin® yhteistyön tuoman näkyvyyden meille brändimielikuvan kannalta tärkeäksi. Mitatut tulokset työntekijätyytyväisyydestä ja menestys listasijoituksissa näkyvät hakijamäärissä. Tänä vuonna saimme huomattavasti aiempaa enemmän työhakemuksia ja hakijat olivat nimenomaan kiinnostuneet Suomen Paras Työpaikka -voiton ansiosta.”
Lotta Holmaheikki
Country Director, Specsavers Finland Oy
”Olemme hyödyntäneet Great Place To Work-tutkimuksen tuloksia jo viiden vuoden ajan. Tänä vuonna (2023) sijoituimme viidennelle sijalle Suomen Parhaat Työpaikat™ -listauksessa! Tutkimus avaa Specsaverslaisten tuntoja monipuolisesti ja nostaa esiin sekä ylläpidettäviä vahvuuksia että kehitettäviä osa-alueita. Suomen GPTW-tiimi on myös tarjonnut laadukasta asiantuntemustaan tueksemme. Kiitos! Kehittämismatka jatkuu.”

Asiakastarinoita

Case LummeCo

Euroopan toiseksi Paras Työpaikka LummeCo: ”Meillä hierarkia pidetään minimissä”

Kuinka rakennetaan poikkeuksellisen hyvä työpaikka, joka nousee nopeasti Suomen parhaaksi ja Euroopan tasolla toiseksi parhaaksi työpaikaksi? Nuoren maalausalan yrityksen LummeCo:n tarina osoittaa, että menestyvä työpaikka perustuu luottamukseen, inhimillisyyteen ja arvoihin. Yrityksen tarina osoittaa myös, kuinka työntekijöiden hyvinvointi ja yrityksen menestys kulkevat käsi kädessä. Tutustu Euroopan toiseksi parhaan työpaikan käytänteisiin ja ota oppia LummeCo:n menestystarinasta.

Lue juttu
Case Savonia-ammattikorkeakoulu Oy

Miten Savonia-ammattikorkeakoulusta tuli Suomen Paras Työpaikka?

Yli 570 ihmistä työllistävä Savonia-ammattikorkeakoulu asetti vuosia sitten tavoitteekseen olla maan paras korkeakoulutyöyhteisö vuoteen 2024 mennessä ja saavutti tavoitteensa: Keväällä 2023 se nousi ansaitusti Suomen Parhaaksi Työpaikaksi suurten yritysten sarjassa. Savonian menestys ei ole sattumaa. Hieno saavutus kertoo omistautumisesta ja johdonmukaisesta työstä työntekijäkokemuksen parantamiseksi. Lue Savonian yrityskulttuurin ja työntekijäkokemuksen kehittämistyöstä ja matkasta huipulle.

Lue juttu
"Employees of Savonia celebrating their Finland´s Best Workplace victory"
Case Fiksuruoka

Mikä tekee Fiksuruoasta yhden Suomen Parhaista Työpaikoista?

Hävikkiruoan verkkokauppa Fiksuruoka.fi sijoittui 4. sijalle Suomen Parhaat Työpaikat 2023 -listauksessa pienten yritysten sarjassa. Tutkimustuloksista nousee selvästi esiin vahva luottamus johdon toimintaan ja ihmislähtöinen kulttuuri ja hyvä tiimihenki. Fiksuruoka haluaa jatkuvasti kehittyä organisaationa sekä mahdollistaa työntekijöille jatkuva ja nopea oppiminen. Koko organisaatio on myös mukana kehityksessä, strategian työstämisessä ja testauksessa. Mitkä muut asiat tekevät Fiksuruoasta yhden Suomen Parhaista Työpaikoista? Sen kuulet videolta!

Katso video
Case Unfair Lean Marketing

Henkilöstötutkimus uudisti työnteon mallia

Strateginen markkinointitoimisto Unfair sijoittui ykkössijalle Suomen Parhaat Työpaikat -listauksessa ja oli yksi Euroopan Parhaista Työpaikoista vuonna 2022. Menestyksen taustalla on yrityskulttuuri, joka perustuu Unfairin missioon rakentaa unelmien markkinointitoimistoa, jossa työntekijät ja asiakkaat voivat hyvin. Lue artikkeli ja katso myös webinaarimme, jossa yritys kertoo tarinansa ja parhaita käytäntöjä, joita voit soveltaa oman organisaatiosi kehittämiseen.

Lue juttu Katso webinaari
Case Hoivatilat Oyj

Hoivatilat Oyj: ”Menestyäksemme työntekijöidemme on voitava erinomaisesti”

Suomen Parhaat Työpaikat 2023 voittaja (pienten yritysten sarja) Hoivatilat Oyj on hyödyntänyt jo usean vuoden ajan Great Place To Workin henkilöstötutkimusta. Hoivatiloilla uskotaan vakaasti siihen, että asiantuntijayritys on juuri niin hyvä, kuin siellä toimivat työntekijät ovat. Jos työntekijäkokemusta ei mitattaisi, olisi kaikki kehittäminen hankalampaa. – Laadukas henkilöstötutkimus auttaa kirkastamaan, miten toimenpiteitä kannattaa kohdistaa, Hoivatilojen lakiasiainjohtaja Anna Saarinen sanoo.

Lue juttu
Case JYSK Oy

Mikä tekee JYSKistä yhden Suomen Parhaista Työpaikoista?

Myymäläketju JYSK sijoittui 7. sijalle Suomen Parhaat Työpaikat 2023 -listauksessa suurten yritysten sarjassa. Tutkimustuloksista nousee erityisesti esiin työntekijöiden yhdenvertainen ja tasa-arvoinen kohtelu. Suurin osa työntekijöistä kokee, että ihmisiä kohdellaan tasa-arvoisesti riippumatta syntyperästä tai sukupuolesta. JYSK panostaa hyvään arvopohjaiseen johtamiseen ja henkilöstön kouluttamiseen ja kehittämiseen, mikä näkyy erinomaisen asiakaspalvelun tarjoamisessa. Katso videolta, mitkä muut asiat tekevät JYSKistä yhden Suomen Parhaista Työpaikoista.

Katso video
JYSK:in työntekijöitä hymyilee JYSK-myymälän edessä.
Case Koti Puhtaaksi Oy

Näkyvyys Suomen Parhaat Työpaikat -kilpailuissa siivitti Koti Puhtaaksi Oy:n kasvuun

Koti Puhtaaksi kasvoi vuosien 2018 ja 2021 välillä reipasta tahtia ja organisaation yhteistyö Great Place To Workin kanssa oli suuressa roolissa työntekijäkokemuksen kehittämisessä, työntekijöiden määrän lisääntymisessä, sekä organisaation kasvussa.

Lue juttu
Great Place To Work -sertifiointi

Sertifiointi yhdistää Parhaita Työpaikkoja

Great Place To Work -sertifiointi on maailmanlaajuisesti tunnettu tunnustus hyvästä työpaikasta, ja se on ensimmäinen askel Suomen Parhaat Työpaikat -listalle.

Hae sertifiointia
Lisätietoa helposti ja nopeasti

Varaa maksuton tapaaminen

Ota yhteyttä tai varaa sinulle sopiva ajankohta maksuttomaan 30 min. tapaamiseen ja kartoitukseen asiantuntijamme kanssa.

Kerromme mielellämme lisää henkilöstötutkimuksestamme sekä Great Place To Work -sertifioinnista ja kartoitamme juuri teidän yrityksellenne sopivan kehitysmatkan tulevaisuuden Suomen Parhaaksi Työpaikaksi. 🚀

Ota yhteyttä Varaa tapaaminen
Arkisto

Katso Suomen Parhaat Työpaikat™ aiemmilta vuosilta

FAQ: Suomen Parhaat Työpaikat

Great Place To Work on julkaissut Suomen Parhaat Työpaikat™ -listan jo vuodesta 2002 lähtien. Suomen Parhaat Työpaikat -lista perustuu henkilöstötutkimuksissa mitattuun työntekijäkokemukseen ja analyysiin yrityksen kulttuurista. Suomen Parhaat Työpaikat julkaistaan kolmessa sarjassa: Pienet (10-49 hlöä), Keskisuuret (50-249 hlöä) ja Suuret (yli 250 hlöä).

Tutkimuksen taustalla on yli 30 vuoden tutkimustyö hyvän työpaikan keskeisistä elementeistä. Tutkimus pohjautuu Great Place To Work®:n hyvän työpaikan määritelmään: Hyvä työpaikka on sellainen, jossa työntekijät luottavat organisaationsa johtoon, ovat ylpeitä siitä, mitä tekevät ja nauttivat työkavereidensa kanssa työskentelystä.

Miten Suomen Parhaat Työpaikat -listalle voi päästä?

Suomen Parhaat Työpaikat™ -listalle on mahdollista sijoittua yritykset, jotka:

Miten Parhaat Työpaikat valitaan?

Great Place To Work -sertifioituja yrityksiä arvioidaan sen perusteella, kuinka hyvin niissä toteutuu Great Place To Workin For All™ -mallin mukainen työntekijäkokemus. For All™ -mallin mukaisissa työpaikoissa jokainen työntekijä, persoonastaan tai asemastaan riippumatta, kokee työpaikkansa mahdollisimman hyvänä. Jokaiselle tutkitulle yritykselle lasketaan pisteet, mitkä määrittävät sijoituksen listalla.

Suomen Parhaat Työpaikat luovat itselleen määrätietoisesti kilpailuetua ja sitouttavat henkilöstöään johtamalla toimintaansa arvoihin perustuen sekä rakentamalla luottamukseen ja inhimillisyyteen pohjautuvaa kulttuuria. Työntekijöiden kokemus omasta työpaikastaan on tunnistettu merkittäväksi strategiseksi tavoitteeksi, jota jokainen yritys voi pyrkiä kehittämään.

Mikä on osallistumisen aikataulu?

Suomen Parhaat Työpaikat julkistetaan jälleen keväällä 2024. Vuoden 2024 listasijoituksessa huomioidaan kaikki yritykset, jotka ovat ansainneet Great Place To Work -sertifioinnin vuoden 2023 loppuun mennessä. Mikäli tavoitteenanne on olla yksi Suomen Parhaista Työpaikoista vuonna 2024, on henkilöstötutkimuksemme toteuttaminen tämän vuoden aikana ensimmäinen ja tärkein askel. Henkilöstötutkimuksen toteuttaminen vie nopeimmillaan vain 2 viikkoa.

Mitä jos emme saa sertifiointia tai pääse listalle?

Ensinnäkin, pidämme tulokset täysin luottamuksellisina. Emme koskaan paljasta yritysten nimiä, jotka osallistuvat prosessiin, mutta jäävät ilman sertifiointia.

Useat asiakkaamme aloittavat yrityskulttuurin ja työntekijäkokemuksen kehitysmatkansa henkilöstötutkimuksestamme, joka antaa selkeät suuntaviivat työntekijäkokemuksen kehittämiseen.

Vaikka kaikki yritykset eivät saa sertifiointia ensimmäisellä kerralla, on tutkimuksemme  jo itsessään kaikkein arvokkain asia oman tilanteen kirkastamisessa ja sen hetkisten tärkeimpien kehityskohteiden määrittämisessä. Hyvä työpaikka rakennetaan arjessa, ja oikeisiin asioihin keskittymällä työntekijäkokemus voi parantua vuodessa niin paljon, että olette jo seuraavana vuonna Great Place To Work -sertifioitu työpaikka ja tavoittelette sijoitusta Suomen Parhaat Työpaikat -listalla.

Euroopan & Maailman Parhaat Työpaikat™

Suomen Parhaat Työpaikat otetaan automaattisesti myös kansainvälisiin vertailuihin mukaan. Useat asiakkaamme, kuten VincitUnfair Lean MarketingAava & Bang ja Savonia-ammattikorkeakoulu ovat sijoittuneet Euroopan Parhaat Työpaikat™ -listalla jopa kärkisijoille ja saaneet ansaittua kansainvälistä näkyvyyttä erinomaisesta työntekijäviihtyvyydestään.

Ansaitse paikkasi listalla

Oletteko yksi Suomen Parhaista Työpaikoista?

Mahtava kuulla! Ota meihin yhteyttä, niin kerromme mielellämme lisää listaprosessista.

👉Valitaan yhdessä teille sopiva henkilöstötutkimuksen paketti, sovitaan tutkimuksen aloitusajankohta ja pian voitte olla jo Great Place To Work -sertifioitu työpaikka. Sen jälkeen voimmekin jäädä odottelemaan seuraavan listan julkaisua! 🤩