fbpx
18.5.2021

Suomen Parhaat Työpaikat 2021 – Minien sarja

Julkaisimme Suomen Parhaat Työpaikat 2021 huhtikuun lopussa. Halusimme vielä palata hetkeksi juhlahumuun ja kyselimme eri sarjojen top3 organisaatioilta kommentteja yrityskulttuurin kehittämisestä, sekä Suomen Parhaat Työpaikat -juhlahumusta. Tässä blogissa kuullaan kuulumisia minien sarjan organisaatioilta Fiksuruoka.fi:ltä ja Valuemotivelta.
Jaa blogi:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
GPTW:n tiimi
Great Place to Work palkitsee vuosittain Suomen Parhaat Työpaikat. Koko GPTW:n tiimi rakastaa julkaisutilaisuutta, sillä listalle pääsevien yritysten ilo on niin käsinkosketeltavaa ja tarttuvaa. Jokainen Suomen Parhaat Työpaikat 2021 -listalle päässyt organisaatio on voittaja ja kehittyneen yrityskulttuurin edelläkävijä.

Julkaisimme Suomen Parhaat Työpaikat 2021 huhtikuun lopussa. Halusimme vielä palata hetkeksi juhlahumuun ja kyselimme eri sarjojen top3 organisaatioilta kommentteja yrityskulttuurin kehittämisestä, sekä Suomen Parhaat Työpaikat -juhlahumusta. Tässä blogissa kuullaan kuulumisia minien sarjan organisaatioilta.

Suomen Parhaat Työpaikat 2021 – Minien sarja

(Huom! Klikkaamalla organisaation nimeä, pääset katsomaan kyseisen yrityksen yritysprofiilia, josta löydätte tietoa organisaation henkilöstöstä ja yrityskulttuurista)

1. Auntie Solutions

2. Fiksuruoka.fi

3. Valuemotive

4. Parcero

5. Matimek

Kysyimme Fiksuruoka.fi:ltä ja Valuemotivelta muutaman kysymyksen. Fiksuruoka.fi:llä kysymyksiin vastasi yrityksen toimitusjohtaja Juhani Järvensivu. Valuemotivella kysymyksiin vastasi People & Operations vastaava Tuulikki Rautiainen.

Juhani Järvensivu
Tuulikki Rautiainen

Mikä oli merkittävin asia, joka organisaatiossanne vaikutti koronavuoden aikana työntekijäkokemukseen positiivisesti?

Fiksuruoka.fi:

”Uskoisin, että koronavuoden aikana työntekijäkokemukseen vaikutti meillä eniten positiivisesti kutakuinkin samat asiat, kuin muulloinkin. Meillä nämä asiat ovat ennen kaikkea kulttuurissa: kaikilla on täysi omistajuus omasta tontista, eli annamme tiimiläisille paljon vastuuta ja mahdollisuuden tehdä työnsä parhaaksi katsomallaan tavalla, luotamme tiimiläisiin äärimmäisen paljon, kaikki oleellinen tieto jaetaan avoimesti koko tiimille päätöksenteon tueksi ja toisaalta pidämme kovasta kiireestä huolimatta huolta kaikkien jaksamisesta ja hyvinvoinnista.”

Valuemotive:

”Kohtasimme ihmiset ihmisinä ja pidimme toisistamme henkilökohtaisesti huolta. Kysyimme kuulumisia virtuaalisilla kahvitauoilla, 1on1 keskusteluissa ja viikottaisissa fiiliskierroksissa koko työyhteisön kesken. Hyväksyimme epävarmuuden ja keskityimme käsillä olevaan päivään ja työtehtävään, ja etsimme parhaamme mukaan joustoa erilaisiin elämäntilanteisiin. Taloudellisesti selvisimme koronavuodesta hyvin, mihin vaikutti positiivisesti myös Business Finlandin rahoitus. Rahoituksen voimin panostimme vahvasti myös tuotekehitykseen. Onnistuimme myös kehittämään yritystä pitkällä tähtäimellä luomalla esimerkiksi uuden koulutussuunnitelman. Ihmisiini ja osaamiseen tulee panostaa myös poikkeusaikoina.”

Miten juhlitte sijoitustanne henkilöstönne kanssa?

Fiksuruoka.fi:

”Juhlistimme kilpailussa pärjäämistä koko firman voimin kuukausipalaverissa, missä juhlistamme usein muitakin onnistumisia. Olemme työskennelleet koronasta johtuen etänä, joten skumppaa ei tällä kertaa tarjoiltu. Meillä on ollut muitakin isoja onnistumisia viime aikoina, joten toivottavasti pääsemme juhlistamaan näitä pian myös toimistolle koko porukalla.”

Valuemotive:

”Osallistuimme gaalaan etänä ja pidimme omaa kisachattia rinnakkaisessa puhelussa auki. Työntekijät tilasivat itselleen herkkuateriat kotiin, ja maistelimme hyviä juomia. Vietimme siis rennot ja kivat juhlat. Aloimme myös suunnitella ensimmäisiä kasvottaisia juhlia, jotka tapahtuvat näillä näkymin metsäretken ja grillauksen merkeissä.”

Valuemotiven juhlintaa

 

Mihin aiotte keskittyä työntekijäkokemuksen kehittämisessä seuraavaksi?

Fiksuruoka.fi:

”Kaikkein tärkein fokusalue on ylläpitää meidän hyvää kulttuuria firman kasvaessa sekä kehittää sitä eteenpäin. Meillä on tavoitteena löytää n. 15 uutta työkaveria vielä ennen kesää, sillä rekrytoimme tällä hetkellä kaikkiin tiimeihimme: ostoon, markkinointiin, verkkokaupan kehitykseen, analytiikkaan ja asiakaspalveluun. Tiimin lähes tuplaaminen ja sen myötä uusien henkilöiden integroiminen meidän kulttuuriin sekä mm. tutustuminen kaikkien työntekijöidemme kanssa on ainakin lähitulevaisuudessa tärkein fokusalue.”

Fiksuruoka.fi tiimi kasvaa!

Valuemotive:

”Olemme rekrytoimassa myyntijohtajaa, joka tulee uuteen rooliin. Tämän lisäksi laajennamme liiketoimintaamme. Nämä muutokset laittavat erityistä kasvumahdollisuuksia myös resursointiin ja rekrytointiin. Uusien työkavereiden mukaan ottaminen ja työyhteisön kehittäminen jaetun omistajuuden suuntaan ovat aktiivisessa keskustelussa, kuten myös tasa-arvon ja inklusiivisuuden teemat. Miten voimme olla hyvä työpaikka omalla erottuvalla kulmalla, meidän omalle jengille, mutta myös erilaisille ihmisille? Keskustelut ja kehitys jatkuvat!”

Christoffer Strandberg haastatteli minien sarjan ykköstä, Auntie Solutionsia, Suomen Parhaat Työpaikat 2021 -julkistuslähetyksessä, löydät haastattelun kokonaisuudessaan täältä.

Haluatko tietää lisää Great Place to Workistä® ja palveluistamme?

Täytä viereinen yhteydenottolomake, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian! :) 

Kiinnostaako yrityskulttuurin kehittäminen?

Tilaa uutiskirjeemme, jossa jaamme kiinnostavia yrityskulttuuriin liittyviä blogikirjoituksia, uutisia, datanostoja ja parhaita käytäntöjä.