Suomen Parhaat Työpaikat 2021 – Pienten Sarja

Julkaisimme Suomen Parhaat Työpaikat 2021 huhtikuun lopussa. Halusimme vielä palata hetkeksi juhlahumuun ja kysyimme pienten sarjan top3 organisaatioilta kommentteja yrityskulttuurin kehittämisestä, sekä Suomen Parhaat Työpaikat -juhlahumusta.

Julkaisimme Suomen Parhaat Työpaikat 2021 huhtikuun lopussa. Halusimme vielä palata hetkeksi juhlahumuun ja kysyimme jokaisen kokoluokan top3 -organisaatioilta kommentteja yrityskulttuurin kehittämisestä, sekä Suomen Parhaat Työpaikat -juhlahumusta. Tässä blogissa kuullaan kuulumisia pienten sarjan organisaatioilta.

Suomen Parhaat Työpaikat 2021 – Pienten sarja

(Huom! Klikkaamalla organisaation nimeä, pääset katsomaan kyseisen yrityksen yritysprofiilia, josta löydät tietoa organisaation henkilöstöstä ja yrityskulttuurista.)

1. Seurana

2. Nooga

3. Unfair Lean Marketing

4. Aava & Bang

5. Hoivatilat

6. Biketaxi

7. Kiho

8. Suomen Digimarkkinointi

9. AAC Technologies

10. Equinix Finland

11. Quuppa

12. Lumo Energia

13. Otaverkko

14. MTB-Siivouspalvelu

Kysyimme Seuranalta, Noogalta ja Unfair Lean Marketingilta muutaman kysymyksen. Seuranan kysymyksiin vastasi Seuranan perustaja ja toimitusjohtaja Mirka Saarinen. Noogalla kysymyksiin vastasi Tommy Granholm, Noogan Interim Controller, CFO ja Account Manager. Unfair Lean Marketingilla kysymyksiin vastasivat  Johanna Raiskio, toimitusjohtaja ja perustaja, sekä Taru Kumpulainen, operatiivinen johtaja ja perustaja.

Mirka Saarinen, Seurana
Tommy Granholm, Nooga
Johanna Raiskio ja Taru Kumpulainen, Unfair Lean Marketing

Mikä oli merkittävin asia, joka organisaatiossanne vaikutti koronavuoden aikana työntekijäkokemukseen positiivisesti?

Seurana:

”Yhteydenpito ja yhteisöllisyys. Vaikeasta tilanteesta huolimatta olimme tekemisissä mahdollisimman paljon, etsimme ratkaisuja, jotta voimme tehdä missiotamme, onnellista vanhuutta. Tsemppasimme toinen toisiamme ja otimme ketterästi käyttöön uusia menetelmiä perinteisten tapaamisten sijaan. Ja miitit onnistuivat upeasti – kaikki Seuralaisemme aina innolla mukana, milloin kahvikupin, milloin skumppalasin kanssa. Henki oli loistava! Hyvä Seuralaiset!”

Nooga:

”Kysyimme työntekijöiltä mitkä tekijät ovat vaikuttaneet positiivisesti heidän työntekijäkokemukseensa. Vastaukseksi saimme, että ne pienet arjen asiat. Virtuaaliset kahvi- ja muut yhteiset hetket eri teemoilla sekä tapahtumien juhlistaminen esim. vappuna tai ystävänpäivänä. Tämä tuo iloa arkeen.

Tärkeää oli myös työntekijöiden toiveesta mahdollisuus työskennellä joko toimistolla tai etänä. Kaikkien ei ollut optimaalista tehdä työtä kotoa käsin, joten yksilöllisiä tilanteita kunnioitettiin ja pystyimme toteuttamaan turvallisen toimiston. Tärkeä oli myös joka aamuinen ’Daily huddle’, jossa käytiin lyhyesti tiimin kesken läpi jokaisen sen hetkiset työtehtävät, kartoitettiin avun tarve ja tsempattiin toisiamme.

Yhdessä myös todettiin, että poikkeuksellisessä ajassa jokainen tekee parhaansa – niin työntekijät kuin johtokin. Joustavuutta ja kokeiluja on tarvittu ja erityisesti yhteisöllisyyden ylläpito on vaatinut uusia käytäntöjä.”

Unfair Lean Marketing:

”Tärkeintä oli Unfairin arvopohja, jonka ytimessä on pitää huolta niin porukasta kuin asiakkaista. Pidimme pyörät pyörimässä ja parhaamme mukaan autoimme niin asiakkaita kuin muita sidosryhmiä, joiden liiketoiminta kärsi koronatilanteesta. Julkaisimme ohjeita korona-ajan kriisiviestintään ja yhteisestä ideoinnista syntyi myös uutta liiketoimintaa, karanteenikomiikkaa. Saimme tehdä innostavaa ja merkityksellistä työtä ja samalla turvasimme myös omaa liiketoimintamme ja loimme turvallisuuden tunnetta omalle porukalle. Käytännön esimerkein viestimme vahvasti, miten haluamme pitää huolta toisistamme.”

Miten juhlitte sijoitustanne henkilöstönne kanssa?

Seurana:

”Gaala meni tällä kertaa isoksi harmiksemme miitiksi! Seuralaisemme olivat jo iltapukuja innolla suunnittelemassa, mutta hienosti miitinkin kautta läsnä. Oli huulipunat, juhlavaatteet ja kuohuvat herkkuineen 🙂 Syksyllä pidämme oman juhlan, kun vihdoin saamme kokoontua! Mukana meillä jo varattuna esiintymään Eino Grön ja upea juontaja Lore Backman :)”

Seuranan juhlahumua!

Nooga:

”Yhdistimme vapun ja Suomen parhaat työpaikat listan julkistuksen juhlistamisen. Koronasta johtuen emme voineet juhlia yhdessä, mutta tapasimme pienissä tiimeissä eri konttoreissa ja olimme teamsin kautta kaikkiin yhteydessä. Jopa vanhempainvapaalla olevat osallistuivat juhlintaan.

Juhlissa meillä oli päiväkotilaisten tekemät vappuhatut, joista kiitoksena lähetimme heille picnic-paketin sekä lahjakortin, jolla he voivat ostaa leluja päiväkotiin. Kaikille Noogalaisille oli lähetetty juhlatavaraa ja lasi, jolla skoolata.

Vaikka virtuaalijuhlakin oli onnistunut, aiomme juhlistaa upeaa toista sijaamme kesällä rajoitusten lievennettyä uudestaan, kun pääsemme tapaamaan livenä.

Söimme yhdessä julkistuksen jälkeen ja järjestimme erilaista ohjelmaa, esim. tehtävänä vastata luovasti miksi Nooga on Great Place to Work? Tuloksena oli hienoja laulu- ja tanssiesityksiä.”

Noogalla juhlittiin vapputunnelmissa Suomen Parhaat Työpaikat 2021 -listalle sijoittumista!

Unfair Lean Marketing:

”Juhlimme turvallisesti etänä. Juhlajuomat oli tilattu jokaiselle lähimpään Alkoon. Varsinaiset juhlinnat ovat luvassa toivottavasti kesäkuussa, kun aurinko lämmittää ja moni on jo saanut koronarokotuksen.”

Edes Suomen Parhailla Työpaikoilla yrityskulttuuri ei ole koskaan valmis, joten mihin aiotte keskittyä työntekijäkokemuksen kehittämisessä seuraavaksi?

Seurana:

”Toimintamme kasvaa vauhdilla. Ja uusia Seuralaisia tulee usealle paikkakunnalle. Tavoitteena on saada kaikille entistä tervetulleempi olo Seuralaiseksi ja osaksi tiivistä yhteisöä. Tähän mietintämyssyt on laitettu päähän 🙂 Näin saamme lisättyä onnellista vanhuutta ja tyytyväiseksi niin vanhukset kuin omaisensa – ja toki Seuralaiset.”

Nooga:

”Seuraavaksi panostamme erityisesti uusiin työntekijöihin. Tärkeintä on saada heidät tuntemaan kuuluvansa Noogan kulttuuriin ja tiimiin.

Koronavuosi opetti meille, että tilanteet voivat muuttua nopeastikin ja meidän pitää olla joustavia. Olemme kasvaneet kolmesta konttorista kuuteen eri paikkakunnilla ja lisäksi meillä on työntekijöitä, jotka työskentelevät pelkästään etänä. Koska emme ole fyysisesti yhdessä, on meidän kehitettävä erilaisia tapoja, jotta ihmiset saadaan osallistettua ja jotta he kokevat yhteisöllisyyttä. Virtuaalisesti voimme olla kaikki vaikkapa Kööpenhaminassa tai Amsterdamissa, jolloin olemme samassa paikassa.

On erityisen tärkeää jatkuvasti kuulla henkilöstön ajatuksia ja mielipiteitä kaikessa mitä teemme, haluammehan olla jatkossakin Great Place to Work.”

Unfair Lean Marketing:

Hahmottelemme henkilöstömme kanssa parhaillaan 4 + 1 -työviikkoa, jonka tavoitteena saada aikaan parempi työflow rauhoittamalla yksi päivä oppimiselle ja palautumiselle. Uuden rytmin löytäminen ei tapahdu hetkessä. Tarkkailemme ja analysoimme työtapojamme, kokeilemme uusia ja opimme niistä. Palautuminen on edellytys hyvinvoinnille, oppimiselle ja uudesta innostumiselle.

Christoffer Strandberg haastatteli Seuranaa myös Suomen Parhaat Työpaikat 2021 -julkistuslähetyksessä, löydät haastattelun kokonaisuudessaan täältä.

Liity uutiskirjelistalle

"*" näyttää pakolliset kentät