Kuinka Suomen Parhaat Työpaikat™ -listalle voi päästä?

Lue, mistä hyvä työntekijäkokemus muodostuu, miten parhaat työpaikat sitä johtavat sekä miten voitte sijoittua parhaiden joukossa!

🎧 Kuuntele juttu >

Great Place To Work®:lla tiedämme yli 30 vuoden kokemuksella, mistä hyvä työntekijäkokemus muodostuu ja miten parhaat työpaikat sitä johtavat. Listaamme vuosittain maailman parhaat työpaikat, tutkittuun tietoon nojaten. 

Suomen Parhaat Työpaikat™ -listauksemme perustuu läpinäkyvään ja työntekijälähtöiseen tutkimukseen, joka kattaa maailmanlaajuisesti yli 10 000 työpaikkaa joka vuosi. Tutkimuksen kattavuus tekee datasta ja syy-seuraussuhteiden tunnistamisesta arvokasta ja luotettavaa, niin yritystasolla kuin globaalisti.

💡Lue seuraavaksi, miten työpaikkanne voi päästä maailmanlaajuisesti arvostetulle parhaat työpaikat -listalle!👇

Miten listalle sijoittuvat yritykset määritetään?

Kaikkein tärkein kysymys on: miten tyytyväisiä työntekijät ovat? Tämä on lähtökohta työpaikan vetovoimaisuudelle, työntekijöiden sitoutumiselle, työpaikan kulttuurille sekä työpaikan tuloksellisuudelle ja kasvulle. Onnelliset työntekijät toimivat luonnostaan yrityksen lähettiläinä ja houkuttelevat uusia kykyjä työpaikkaan.

Tutkimuksessamme pisteytystä ja sijoittumista eivät määritä vain julkiset tiedot tai ulkopuolisen silmin havaitut tekijät. Sen sijaan lähteenä ovat ihmiset, jotka tuntevat työpaikan kaikkein parhaiten, ja mittaristona toimivat heidän kokemuksensa omasta työpaikastaan.

Tutkimuksemme perustuu työntekijöiden suoraan palautteeseen, jolloin se tarjoaa aidoimman ja edustavimman käsityksen yrityksen kulttuurista.

Sijoittuminen Suomen Parhaat Työpaikat™ -listalle ei ole ostettavissa. Kyseessä ei ole johdon tai HR:n saama palkinto, vaan listasijoitus on osoitus mitatusti hyvästä työpaikasta, joka pärjää vertailussa muiden erinomaisten työpaikkojen joukossa.

Listalle sijoittuminen kertoo yrityksen omistautumisesta terveen, osallistavan ja palkitsevan työympäristön vaalimiseen.

👉Katso Suomen Parhaat Työpaikat™ täältä!

1. Henkilöstötutkimuksen toteuttaminen

Arviointiprosessimme ytimessä on Trust Index™ -henkilöstötutkimus, joka on oma jatkuvasti kehittyvä ja kansainvälisesti käytetty työkalumme. 

Tutkimusmenetelmämme varmistaa, että tulokset antavat rehellisen heijastuksen työpaikan arkipäivän kulttuurista:

⚖️Osallistava ja edustava: Jotta voimme olla varmoja, että tulokset heijastavat kattavasti koko työvoimaa, edellytämme, että työnantajat joko tutkivat kaikki työntekijät tai käyttävät tilastollisesti pätevää satunnaisotosta. Tällä tavoin tutkimus kattaa monenlaisia kokemuksia kausityöntekijöistä johtoportaaseen, jolloin tulokset edustavat laadukkaasti koko yritystä.

🛡️Rehellisyyden turvaaminen: Rehellisen palautteen merkitys ja turvallisuuden kokemus sen antamiselle ovat avainasemassa tutkimuksessamme. Siksi käytössämme on suojatoimenpiteitä, joiden avulla työntekijät voivat ilmoittaa kyselyn epäreilusta jakelusta tai painostuksesta vastausten vääristämiseksi. Nämä toimenpiteet suojaavat tietojen aitoutta ja varmistavat, että tulokset edustavat työntekijöiden todellisia kokemuksia.

🎯Syvyys ja yksityiskohtaisuus: Tutkimuksemme sisältää noin 60 tarkkaan valittua kysymystä, jotka koskevat työpaikkakokemuksen eri ulottuvuuksia, mikä tekee datasta perusteellisen ja kattavan. Kysymyksissä tarkastellaan muun muassa luottamusta, kunnioitusta, oikeudenmukaisuutta, ammattiylpeyttä ja yhteistyötä, joiden myötä saadaan todella monipuolinen kuva yrityskulttuurista sekä mahdollistetaan erilaisiin syy-seuraussuhteisiin pureutuminen. 

👉 Lue lisää henkilöstötutkimuksemme hyödyistä.

2. Henkilöstötutkimuksen tulokset

Tutkimuksen yhteydessä työpaikat täyttävät myös Culture Brief™- ja Culture Audit™ -lomakkeet, jotka arvioivat toimintatapoja sekä panostuksia ja vaivannäköä, joita työpaikalla tehdään hyvän työpaikan rakentamiseksi.

Lopullinen arviointi on tarkka ja yhtenäinen kaikille tutkittaville yrityksille. Käytämme For All™ -menetelmäämme tietojen analysointiin keskittyen siihen, miten hyvin yritykset luovat yhtenäistä kokemusta kaikille työntekijöille heidän roolistaan, taustastaan tai sukupuolestaan riippumatta.

Tutkimusmenetelmämme auttaa näkemään kokonaiskuvan ja varmistaa, että listalle päässeet yritykset eivät ole niin sanotusti vain hyviä paperilla.

Kysy lisää tutkimuksen toteuttamisesta! 

3. Henkilöstötutkimuksen tuloksiin perustuvan sertifioinnin ansaitseminen

Jos Trust Index™ -kyselytutkimuksessa saadut tulokset ovat riittävän korkeat, työpaikalle myönnetään mitatusti hyvästä työpaikasta kertova Great Place To Work -sertifiointi™.

Tunnus on voimassa vuoden kerrallaan ja sen uusimiseksi työpaikan on toteutettava uusi tutkimus. Monella yrityksellä Trust Index™ -henkilöstökysely onkin osa vuosittaisia rutiineja, jotka on kytketty suoraan yrityksen strategisiin kasvu- ja kehitystavoitteisiin.

Mikä on Great Place To Work -sertifiointi™?

🔥Great Place To Work -sertifioinnin™ hyödyt brändillenne

Energia-alan yhtiö Loiste sijoittui sijalle 12. Suomen Parhaat Työpaikat 2024 -listalla pienten yritysten kategoriassa.

4. Sertifiointi avaa mahdollisuuden listalla sijoittumiseen

Suomen Parhaat Työpaikat™ -lista muodostetaan joka vuosi edeltävänä vuonna henkilöstötutkimuksen toteuttaneiden ja sertifikaatin ansainneiden yritysten joukosta. Listalle pääsevät 50 korkeimmat pisteet saanutta yritystä kolmessa eri kokoluokassa. Sertifioinnilla on merkittäviä hyötyjä, vaikka yritys ei sijoittuisi Suomen Parhaat Työpaikat -listalle.

Monet sertifioidut työpaikat ovat havainneet selvää kasvua esimerkiksi työhakemusten määrässä, mikä kertoo työnantajamielikuvan vahvistumisesta ja työpaikan tunnettuuden kasvusta. Joissakin työpaikoissa, kuten Salesforcella, työhakemusten määrä on kasvanut jopa 50 %.

Myös Euroopan Parhaat Työpaikat™ -listalla toiseksi sijoittunut suomalainen LummeCo vahvistaa sertifioinnin positiiviset vaikutukset:

Koemme Great Place To Work -sertifioinnin tuoman näkyvyyden meille brändimielikuvan kannalta tärkeäksi. Mitatut tulokset työntekijätyytyväisyydestä ja menestys listasijoituksissa näkyvät hakijamäärissä.” – kehitysjohtaja Juho, LummeCo Oy

🚀Tutustu LummeCo:n kehitystarinaan täältä.

Entä jos ette saa sertifiointia? Ei hätää. Monella yrityksellä kasvumatka alkaa siitä, että ensimmäinen henkilöstötutkimus tarjoaa arvokasta palautetta ja tutkittua tietoa yrityksen kulttuurin ja työntekijäkokemuksen tilasta, vahvuuksineen ja kehityskohteineen. Tämän jälkeen kaikkein olennaisimpien kehitystoimenpiteiden tunnistaminen on mahdollista, ja halutessanne saatte myös valmennuksellista apua yrityskulttuurin asiantuntijoiltamme.

Suurin virhe on jättää tutkimatta ja kuulematta työntekijöiden kokemuksia, vaikka tulokset voisivat jännittää. Suosittelemme kuitenkin suhtautumaan kaikkiin mahdollisiin tuloksiin uteliaasti, sillä ne avaavat mahdollisuuden myös kehittymiselle.

👉 Lue lisää täältä: Usein kysytyt kysymykset

👀Lataa Suomen Parhaat Työpaikat 2024 -raportti!

Haluatko tavoitella sijoitusta arvostetuimpien työpaikkojen listalla? Hae tutkimukseen nyt!

Jos olet valmis selvittämään työkulttuurinne ja työntekijäkokemuksenne todellisen tilan, henkilöstötutkimuksemme on oikea työkalu. Tutkimuksen hinta alkaa 2990 €:sta, ja se määräytyy tarkemmin yrityksenne koon ja tarpeidenne mukaan. Kyselyn toteuttaminen vie noin kaksi viikkoa, ja sen jälkeen voitte parhaimmillaan ansaita Great Place To Work -sertifioinnin™ sekä sijoittua Suomen Parhaat Työpaikat™ -listalla.

Jätä meille viesti tai varaa suoraan Teams-keskusteluaika asiantuntijamme kanssa!

Liity sisäpiiriläiseksi ja vastaanota uusinta tutkimustietoa ja uutisia yrityskulttuurista

"*" näyttää pakolliset kentät