Suomalaisen työelämän tila 2016

"Suomalainen työelämä on kuin vanha koulurakennus, joka seisoo värittömänä ja mitäänsanomattomana paikallaan. Sen ainoat elonmerkit tarjoavat pieneliöt, joita ei näe, mutta myrkyllinen ilma heikentää suoritusta pelottavan huomaamattomasti."

”Suomalainen työelämä on kuin vanha koulurakennus, joka seisoo värittömänä ja mitäänsanomattomana paikallaan. Sen ainoat elonmerkit tarjoavat pieneliöt, joita ei näe, mutta myrkyllinen ilma heikentää suoritusta pelottavan huomaamattomasti.”

Happi loppuu, mitä sitten? Juuri julkaistu Suomalaisen työelämän tila 2016 -tutkimus osoittaa huolestuttavasti, miten huonoa happea hengitämme. Muutoksen suunta on oikea, mutta sen määrä ja vauhti ovat liian hitaita.

Millainen on Suomalaisen työelämän tila?

Ero parhaiden työpaikkojen ja suomalaisen työelämän välillä on kasvanut entisestään. Talous- ja yhteiskunnalliset olosuhteet ovat kaikille tutkituille yrityksille samat, mutta yrityksissä aikaansaaduissa tuloksissa on merkittävä ero. Suomen parhaat työpaikat 2016 kasvoivat tutkimusta edeltävänä vuonna liikevaihdoltaan 29 % – mitä Suomen parhaat työpaikat tekevät toisin?

Suomalaisen työelämän vakava tila on otettava todesta, ja työ yrityskulttuurin kehittämiseksi on aloitettava viimeistään nyt. Yrityksessäsi on jo kaikki rakennuspalikat valmiina. Nyt kyse on enää palikoiden rohkeasta yhteensovittamisesta. Kerromme, kuinka käsijarrun saa pois päältä ja tarjoamme konkreettisia ideoita haasteiden selättämiseksi.

Liity uutiskirjelistalle

"*" näyttää pakolliset kentät