COVID-19: Miten johtaa epävarmoina aikoina

Koronavirus on lyhyessä ajassa vaikuttanut koko maailmaan sulkien valtioiden rajoja sekä aiheuttaen suuria heilahduksia markkinoihin ja yritysten talouksiin. Tilanne herättää epävarmuutta ja pelkoa. Nyt on katsottava tulevaisuuteen ja tehtävä päätöksiä, jotka varmistavat yrityksen toiminnan myös haasteellisessa tilanteessa.

Missiomme Great Place to Work®:lla on auttaa organisaatioita luomaan parempia työpaikkoja kaikille. Koronaviruksen aiheuttama epävarmuuden ilmapiiri vaatii johtamisen, yrityskulttuurin ja luottamuksen asettamista toiminnan ytimeen. Tuemme, neuvomme ja valmennamme teitä näissä teemoissa myös etäyhteyksien päässä hyödyntämällä erilaisia tapoja, kanavia ja työkaluja.

Koronavirus on lyhyessä ajassa vaikuttanut koko maailmaan sulkien valtioiden rajoja sekä aiheuttaen suuria heilahduksia markkinoihin ja yritysten talouksiin. Tilanne herättää epävarmuutta ja pelkoa. Nyt on katsottava tulevaisuuteen ja tehtävä päätöksiä, jotka varmistavat yrityksen toiminnan myös haasteellisessa tilanteessa. Tässä tiivistettynä neljä asiaa, jotka johtajan tulee huomioida epävarmuuden ympäristössä.

Vahvistamalla yrityskulttuuria ja haluttuja toimintatapoja rakennetaan luottamusta

Liiketoimintaa, johtamista, yrityskulttuuria sekä arvoja testataan haasteellisissa tilanteissa. Tämä on myös oiva paikka vahvistaa yrityskulttuuria ja haluttuja toimintatapoja. Kun onnistut rakentamaan luottamusta haasteellisessa tilanteessa, toiminta normalisoituu nopeammin kriisin jälkeen.

Keskittymällä ihmisiin luot turvallisuuden tunnetta

Poikkeuksellinen tilanne aiheuttaa kysymyksiä sekä huolta tulevasta ja taloudellisista haasteista. Lopulta, kaiken ytimessä on ihmiset. Nyt on se hetki, jolloin pitää huolehtia erityisesti ihmisistä. Luo heille turvallinen olo, kuuntele, kysy ja luo uskoa tulevaan. Olemalla läsnä varmistat yhteyden ja henkisen läheisyyden ihmisiisi, vaikka he olisivatkin fyysisesti eri paikoissa.

Viestimällä avoimesti edistät luottamusta ja lievennät huolta

Kerro kaikki tarvittava tieto nopeasti. Viesti myös silloin kun ei ole uutta tietoa ja kerro myös milloin lisäinformaatiota on odotettavissa. Viestintä on aina kaksisuuntaista, joten varmista mahdollisuus sen vuorovaikutteisuuteen. Avoimuus poistaa tehokkaasti epätietoisuutta, lieventää huolenaiheita ja luo luottamusta. Ottamalla aikaa ihmisten tarpeiden huomioimiselle, ja kuuntelemalla, mitä heillä on sanottavana varmistat, että ymmärrätte asiat samalla tavalla.

Haastavissa tilanteissa kaivataan johtajan esimerkkiä

Haastavat tilanteet huutavat johtajuutta. Näytä johtajana esimerkkiä ja varmista, että saat yhteyden kaikkiin ihmisiisi. Luomalla turvallisuutta, viestimällä avoimesti ja vahvistamalla yrityskulttuuria rakennat tuloksellista pohjaa.

Koronaviruksen vaikutukset tulevat näkymään vielä pitkään, mutta elämämme tulee tämänkin jälkeen normalisoitumaan. Me tulemme selviämään tästä yhdessä. Tärkeää on, että tällä hetkellä yhteinen toiminta rakennetaan luottamuksen ja vuorovaikutuksen ympärille.

Liity sisäpiiriläiseksi ja vastaanota uusinta tutkimustietoa ja uutisia yrityskulttuurista

"*" näyttää pakolliset kentät