”Yhdessä teemme parempaa suomalaista työelämää”

Yhteistyö Great Place to Workin kanssa on luonut Nitorille vauhdikkaassa kasvussa sellaiset toimivat puitteet, joiden avulla kasvua on pystytty hallitsemaan ja olemaan yhä edelleen parempi työpaikka.

Digitaalisen insinööritoimisto Nitorin palveluihin kuuluvat erilaiset digitaaliset ratkaisut sekä muutoskonsultointi. Yritys on viime vuosina kasvanut nopealla tahdilla. Samassa tahdissa on kehitetty myös työyhteisöä yhdessä Great Place to Workin kanssa, sillä Nitor haluaa olla työllistämilleen asiantuntijoille paras mahdollinen työpaikka.

Nitor rakentaa asiakkailleen ratkaisuja, joita voidaan kehittää sitä mukaa, kun asiakasyritys ja sen markkinat muuttuvat. Voi siis sanoa, että Nitor tekee kestävää digitaalista kehitystä. Yksi toiminnankulmakivistä on ketteryys.

– Haluamme palvella asiakastamme parhaalla mahdollisella tavalla. Sen mahdollistavat tietysti työntekijämme. Olemme pyrkineet tekemään Nitorista asiantuntijoillemme parhaan mahdollisen työpaikan, jotta he voivat keskittyä pelkästään siihen omaan työhönsä, eli asiakkaan palvelemiseen, kertoo Nitorin toimitusjohtaja Matti Vilmi.


Valoa pimeisiin nurkkiin

Yhteistyö Great Place to Workin kanssa on Vilmin mukaan luonut Nitorille vauhdikkaassa kasvussa sellaiset toimivat puitteet, joiden avulla kasvua on pystytty hallitsemaan ja olemaan yhä edelleen parempi työpaikka. Great Place to Work on tuonut uusia työkaluja, kuten esimerkiksi Trust Index -kyselyn ja Culture Audit -arvioinnin, työyhteisön ja sen hyvinvoinnin kehittämiseen.

–Yhteistyö on antanut kehyksen, joka on auttanut meitä pääsemään tällaiseen jatkuvan parantamisen moodiin. Työyhteisön ja yrityskulttuurin kehittämisessä se on ollut ehdottomasti yksi parhaimpia asioita. Yhteistyö on ollut meille myös kasvun mahdollistaja. Vaikka olemme menneet koko ajan eteenpäin aika reippaalla vauhdilla, niin silti työtyytyväisyys on parantunut ja liiketuloskin kasvanut ihan mukavasti. Kaikki on tietyllä tavalla kohdallaan, Vilmi kuvailee.

– Meillä on ollut hyviä konsultteja, jotka ovat ymmärtäneet meidän mentaliteettiamme ja sitä, mitä me olemme. He ovat valaisseet pimeitä nurkkiamme, joihin emme välttämättä ole itse aiemmin niin nähneet, toteaa Nitorilla People Ops Specialistina toimiva Tiina Vanala.

Työntekijöiden hyvinvointi korreloi suoraan asiakastyytyväisyyden kanssa

Hyvä meininki ja työntekijöiden hyvinvointi välittyvät asiakkaalle, korreloiden suoraan asiakastyytyväisyyden kanssa. Nitorin kulttuurissa korostuu yhteisöllisyys sekä tiedon jakaminen eri alojen asiantuntijoiden kesken.

– On ihan mahtavaa, että on sellaisia kollegoita, jotka ovat huippuosaajia omalla alallaan. Kaikilla on jaettavaa. Voin ottaa esimerkiksi sellaisen aihepiirin, josta haluan tietää lisää, ja sitten koota jengin siihen ympärille. Yhdessä voimme lähteä pohtimaan, että mitä voisimme tästä oppia, kertoo Nitorilla Agile Coachina työskentelevä Kirsi Mikkonen.

– Toivottavasti me olemme pystyneet antamaan puolestamme jotain myös tälle Great Place toWork -yhteisölle ja muillekin tässä kentässä toimiville yrityksille. Yhdessä me teemme parempaa suomalaista työelämää, Vilmi kiteyttää.

Lue myös kuinka mittaaminen tuo Nitorin kulttuurin näkyviin.

Liity sisäpiiriläiseksi ja vastaanota uusinta tutkimustietoa ja uutisia yrityskulttuurista

"*" näyttää pakolliset kentät