Maailman Parhaat Työpaikat 2021 julki!

Great Place to Work on julkistanut vuoden 2021 Maailman Parhaat Työpaikat. Listalla nähdään 25 maailmanlaajuisesti onnistuneen sekä yhtenäisen työntekijäkokemuksen luonutta yritystä.

Great Place to Work® on julkistanut yhteistyössä Fortunen kanssa 19.10.2021 Maailman Parhaat Työpaikat, jotka valikoituivat valtavan maailmanlaajuisen dataan pohjautuvan analyysin perusteella. Listalla palkitaan 25 parasta 10000 tutkitun organisaation joukosta, jotka edustavat 19,8 miljoonan työntekijän kokemuksia 106:ssa maassa. Tutkimus on laajin vuosittainen työntekijätutkimus koskaan.

Maailman Parhaat Työpaikat ovat onnistuneet luomaan poikkeuksellista työntekijäkokemusta globaalisti. Näissä yrityksissä korostuivat ainutlaatuiset edut, toimivat puitteet ammatilliseen kehittymiseen sekä sitoutuminen työntekijöiden palkitsemiseen ja arvostamiseen.

Päästäkseen listalle tulee yrityksen olla palkittuna vähintään viidellä Parhaat Työpaikat -listalla Aasiassa, Euroopassa, Etelä-Amerikassa, Pohjois-Amerikassa, Afrikassa tai Australiassa. Listalla nähdään laajalti eri toimialojen yrityksiä.

”Maailman Parhaat Työpaikat ovat loistavia ja johdonmukaisia esimerkkejä osallistavasta yrityskulttuurista”, sanoo Michael C. Bush, Great Place to Work®:n globaali toimitusjohtaja.

”Kun puhutaan globaalista työvoimasta, yhdenmukaistaminen on kaikki kaikessa ja nämä yritykset onnistuvat vahvistamaan kulttuuriaan ympäri maailman – mikä on lähes mahdoton saavutus. Pandemiankin koettelemana näiden yritysten alueelliset johtajat ovat onnistuneet luomaan tasapuolista työntekijäkokemusta läpi kulttuurien. Suuret onnittelut Maailman Parhaille Työpaikoille 2021!”

Listan kärjessä nähdään tänä vuonna kuljetuksen ja logistiikan jättiläinen DHL Express, joka on sijoittunut 47 kansalliselle Parhaat Työpaikat -listalle viidellä eri mantereella. Toisena palkitaan teknologiayritys Cisco, jolla on 22 kansallista sijoitusta, ja kolmantena Hilton 21 kansallisella sijoituksella.

Vuosi osoittautui myös erittäin kilpailukykyiseksi: verrattuna vuoden 2020 tuloksiin, työntekijöiden arviot nousivat tutkimuksen kaikkien 60:n väittämän kohdalla 2021 – tämä on huomattava saavutus pandemian keskellä koettujen haasteiden jälkeen.

Verrattuna muihin, Maailman Parhaissa Työpaikoissa koetaan 17 % todennäköisemmin, että heillä on erityisiä etuja ja 16 % todennäköisemmin, että palkkaus on reilua. Lisäksi kouluttautumisen ja ammatillisen kehittymisen mahdollisuuksia koetaan 14 % todennäköisemmin. Maailmanlaajuisesti yli 90 % Parhaiden Työpaikkojen työntekijöistä kokee ylpeyttä työstään, johdon toiminnan rehelliseksi ja eettiseksi, sekä tyytyväisyyttä tapoihin, joilla yritys vaikuttaa lokaaliin yhteisöönsä ja ympäristöönsä.

25 Maailman Parasta Työpaikkaa vuonna 2021 ovat:

(Suomessa tutkitut organisaatiot lihavoituna)

 1. DHL Express
 2. Cisco
 3. Hilton
 4. AbbVie
 5. Salesforce
 6. 3M
 7. SC Johnson
 8. Amgen
 9. SAP
 10. Roche
 11. Hilti AG
 12. EY
 13. SAS
 14. AT&T Direct TV
 15. Stryker
 16. Novartis
 17. Cadence
 18. Novo Nordisk
 19. The Adecco Group
 20. Mercado Libre
 21. Adobe
 22. American Express
 23. Atlassian
 24. Santander
 25. Teleperformance

Tietoa tutkimuksesta

Maailman Parhaat Työpaikat 2021 perustuu 19,8 miljoonan työntekijän tutkittuun kokemukseen ympäri maailman. Arvioimme myös työpaikan käytäntöjen laajuutta ja vaikuttavuutta.

Päästäkseen listalle, organisaation tulee olla globaalisti palkittu työnantaja eli sijoittua vähintään viidelle Parhaat Työpaikat -listalle Aasiassa, Euroopassa, Etelä-Amerikassa, Pohjois-Amerikassa, Afrikassa tai Australiassa vuoden 2020 ja alkuvuoden 2021 aikana. Organisaatioiden tulee työllistää vähintään 5000 työntekijää maailmanlaajuisesti, joista vähintään 40 % (tai 5000) työskentelee pääkonttorimaan ulkopuolella.

Great Place to Work®

Great Place to Work® tutkii organisaatioiden kulttuuria ja jakaa puolueettomasti parhaille työnantajille tunnustuksia Parhaat Työpaikat -listojen lisäksi myös Great Place to Work -sertifiointeina. Haluamme tukea ja ohjata organisaatioita yrityskulttuurin kehitysmatkalla, sillä 30 vuoden kokemuksemme ja yli 100 miljoonan työntekijän tutkimisen perusteella voimme osoittaa suhteen työntekijöiden sitoutumisen ja taloudellisen menestyksen välillä. Hyvän työpaikan rakentaminen alkaa luottamuksesta.

Liity uutiskirjelistalle

"*" näyttää pakolliset kentät