Miksi AbbVie on yksi Maailman parhaista työpaikoista?

Ylpeyden aiheiksi Wickman mainitsee henkilökunnan vahvan osaamisen ja työn merkityksellisyyden. AbbViella merkityksellisyys on työn ydin, sillä yhteisenä päämääränä on potilaiden elämänlaadun parantaminen.

AbbVie on yksi Maailman parhaista työpaikoista. Great Place to Work® toteutti tutkimuksen yhteensä 58 maassa ja siihen otti osaa 8000 organisaatiota. Maailman parhaiden työpaikkojen listalle pääsi 25 organisaatiota. Listalle pääsyn kriteerinä oli, että organisaatio työllistää vähintään 5000 työntekijää, ainakin 40 % työvoimasta tulee sijaita muualla kuin pääkonttorin kotimaassa ja valitut organisaatiot ovat saaneet tunnustuksen vähintään viidellä kansallisella Great Place to Work®:n Parhaat työpaikat -listalla.

AbbVie Suomen sijoitus vuonna 2019 Suomen parhaiden työpaikkojen listalla keskisuurten yritysten sarjassa oli seitsemän. Lisäksi AbbVie sijoittui korkealle kansainvälisissä parhaiden työpaikkojen listauksissa ollen Euroopassa sijalla neljä ja Maailman parhaiden työpaikkojen listauksessa sijalla 16. AbbVie Suomen HR-asiantuntija Annika Wickman kertoo, miksi AbbVie on vuodesta toiseen yksi Maailman parhaista työpaikoista.

AbbVien toiminnan perusta ja innostavan työympäristön salaisuus

Wickmanin mukaan AbbVien toiminnan perusta on vahva ja yhtenäinen yrityskulttuuri. Toimintatavat ovat maasta riippumatta samankaltaisia. Tästä pidetään huolta esimiesten perusteellisella valmentamisella. AbbViella panostetaan vahvasti ihmisiin ja uskotaan, että ihmiset luovat hyvän työpaikan. Yrityskulttuuri on jatkuvasti kehityksen kohteena, ja se on strateginen prioriteetti vuosittain. Wickman mainitsee esimerkkinä vuotena 2018 luodun kulttuuritiimin, jonka tehtävänä on vahvistaa ja kehittää AbbVien yrityskulttuuria.

”Yksi salaisuus on poikkeuksellisen lämmin työkulttuuri”, Wickman paljastaa. Työn ja kollegoiden arvostus näkyy organisaation arjessa ystävällisyytenä sekä tukemisena. AbbViella vallitsee innostava työympäristö ja vahva me-henki. Tekemisen meiningistä huolimatta työyhteisössä välittyy positiivinen ja rento ilmapiiri.

Ylpeyden aiheiksi Wickman mainitsee henkilökunnan vahvan osaamisen ja työn merkityksellisyyden. AbbViella merkityksellisyys on työn ydin, sillä yhteisenä päämääränä on potilaiden elämänlaadun parantaminen. Työn potilaskeskeisyys takaa sen, että ihmisten motivaatio ja innostuksen taso on erittäin korkea. Yritys osallistuu toiminnallaan yhteiskuntavastuuseen niin globaalisti kuin paikallisestikin kannustamalla työntekijöitään ottamaan osaa vapaaehtoistoimintaan. Wickman toteaa, että AbbViella työskennellään suurella sydämellä.

Katso AbbVien yritysprofiili!

Liity sisäpiiriläiseksi ja vastaanota uusinta tutkimustietoa ja uutisia yrityskulttuurista

"*" näyttää pakolliset kentät