Henkilöstön hyvinvointi näkyy suoraan Mandatum Lifen menestyksessä

Mandatum Lifen menestyksen takaajana toimii hyvinvoiva henkilöstö. Yhtiö onkin valittu Great Place to Work®:n tutkimuksessa yhdeksi Suomen parhaista työpaikoista jo 10. vuonna peräkkäin. 

Mandatum Lifen menestyksen takaajana toimii hyvinvoiva henkilöstö. Yhtiö onkin valittu Great Place to Work®:n tutkimuksessa yhdeksi Suomen parhaista työpaikoista jo 10. vuonna peräkkäin.

Mandatum Life on rahan ja hengen asiantuntija, joka tarjoaa yksityis- ja yritysasiakkailleen kattavat vaurastumisen ja varautumisen palvelut. Se on yksi Suomen vakavaraisimmista ja arvostetuimmista finanssiyhtiöistä.

”Olemme rahan ja hengen asiantuntijoita. Emme tyydy jompaankumpaan, vaan haluamme asiakkaillemme molemmat”, painottaa henkilöstöjohtaja Jatta Gerdt.

Taloudellinen menestys ja hyvinvoiva henkilöstö ruokkivat toinen toistaan

Mandatum Life on ollut mukana Great Place to Work®:n tutkimuksessa jo useita vuosia. Tuloksista näkee, että henkilökunnan on hyvä työskennellä organisaatiossa.

”Tämä on vähän tällainen kana ja muna -ilmiö. En tiedä kumpi tulee ensin, taloudellinen menestys vai henkilöstön hyvinvointi. Tuntuu kuitenkin siltä, että taloudellinen menestymisemme vahvistaa työntekijöidemme hyvinvointia ja työssä viihtymistä. Toisaalta luulen, että luvuilla mitattavassa menestyksessämme näkyy sekä asiakkaiden että työntekijöiden tyytyväisyys yhtiöön ja sen palveluihin”, kertoo toimitusjohtaja Petri Niemisvirta.

Lue myös: Laadukasta johtamista myös kriisiaikana, Case: Mandatum Life

Hyvään työpaikkaan hakeutuu lisää hyviä ihmisiä

Yhteistyö Great Place to Work®:n kanssa on ollut Mandatum Lifelle tapa tehdä asioita systemaattisesti – jokaisena vuonna on tarkasteltu uudelleen sitä, missä ollaan menossa. Tutkimuksessa menestyminen vuosi toisensa jälkeen on myös ollut ulkopuolisen tahon tunnustus siitä, että asioita tehdään oikein.

”Meille tämä on merkinnyt myös sitä, että meille hakee hyviä ihmisiä töihin. Todella moni mainitsee työhaastattelussa sen, että he haluaisivat töihin tänne siksi, että olemme hyvä työpaikka. Kyseessä ei siis ole pelkkä tarra ikkunassa, vaan se, että ihmiset viihtyvät täällä. Työntekijät pysyvät meillä, eivätkä vaihda paikkaa. He suorittavat työtehtävänsä erinomaisesti hyvässä ympäristössä”, Niemisvirta kuvailee.

Liity sisäpiiriläiseksi ja vastaanota uusinta tutkimustietoa ja uutisia yrityskulttuurista

"*" näyttää pakolliset kentät