Maailman Parhaat Työpaikat 2023 on julkaistu – Näissä yrityksissä työntekijät kokevat enemmän oikeudenmukaisuutta, hyvinvointia ja luottamusta

Riippumatta siitä, missä päin maailmaa työskentelet, hyvät työpaikat rakentuvat samoista positiivisen työntekijäkokemuksen ydinelementeistä.

Työntekijät kaikkialla maailmassa tarvitsevat työpaikaltaan samoja asioita menestyäkseen: luottamusta johtajiin, ylpeyttä työstään ja yhteyttä työkavereihin.

Great Place To Work® on valinnut tämän vuoden Fortune Maailman Parhaat Työpaikat™ -listalle 25 yritystä, jotka työntekijöiden palautteen mukaan tarjoavat parhaan kokemuksen jokaiselle ihmiselle taustasta, työtehtävästä tai maantieteellisestä sijainnista riippumatta. Listausta varten analysoitiin yli 6,2 miljoonaa kyselyvastausta, jotka edustavat 18 miljoonan työntekijän kokemuksia ympäri maailmaa.

Listan yrityksissä 90 % työntekijöistä vastasi, että heillä on hyvä työpaikka, kun taas tyypillisessä työpaikassa vastaava luku on hieman yli puolet, selviää Great Place To Workin maailmanlaajuisesta tutkimuksesta.

”Tämä maailmanlaajuinen lista syntyi perusteellisen prosessin myötä, mikä varmistaa työntekijöiden aidon mielipiteen poikkeuksellisista työpaikoista, joissa he tuntevat olevansa luotettuja ja hyvissä voimissaan, jotta voivat antaa parhaan panostuksensa”, sanoo Fortune-lehden päätoimittaja Alyson Shontel.

”Ei ole väliä, mitä maata tai maanosaa kutsut kodiksesi. Tärkeintä on luottamus, jonka yritykset rakentavat työntekijöidensä kanssa. Korkean luottamuskulttuurin työpaikat kuuntelevat kaikkia työntekijöitään, innovoivat, sopeutuvat, mittaavat ja toistavat nämä aina uudelleen.”

Michael C. Bush, Great Place To Workin globaali toimitusjohtaja.

Maailman Parhaat Työpaikat 2023

Maailman Parhaat Työpaikat -listalle pääsyn edellytyksenä on, että yritys on sijoittunut Parhaat Työpaikat™ -listalle vähintään viidessä eri maassa ja sillä on maailmanlaajuisesti vähintään 5 000 työntekijää, joista 40 % tai 5 000 työntekijää pääkonttorimaan ulkopuolella.

Tämän vuoden listasijoituksista oli kilpailua enemmän kuin koskaan aikaisemmin, sillä maailmanlaajuisen henkilöstötutkimuksen toteuttaneiden yritysten määrä kasvoi 28 prosenttia vuodesta 2022 ja saatujen vastausten määrä 40 prosenttia.

Tässä ovat top 5 Maailman Parasta Työpaikkaa:

  1. Hilton
  2. DHL Express
  3. Cisco
  4. AbbVie
  5. Teleperformance

Great Place To Workin Suomen tiimi lähettää erityisonnittelut Suomessa toimiville ja myös Suomen Parhaat Työpaikat -listalle sijoittuneille maailman parhaille organisaatioille – paljon onnea DHL ExpressAbbVieHilti ja Cadence! Kaikki listalle valitut 25 parasta työpaikkaa edustavat kansainvälisesti erinomaista työntekijäkokemusta ja korkean luottamustason työpaikkoja, joissa työntekijöitä kohdellaan oikeudenmukaisesti ja yhdenvertaisesti taustasta riippumatta.

Listan yrityksissä suurempi prosenttiosuus työntekijöistä raportoi oikeudenmukaisesta palkasta (75 %), terveen työ- ja yksityiselämän tasapainon tukemisesta (84 %) ja vaikutusmahdollisuuksista heitä koskevissa päätöksissä (81 %) verrattuna tyypilliseen kansainväliseen työpaikkaan.

Parhaiden yritysten työntekijöistä 88 % suosittelisi työnantajaansa ystävilleen ja perheelleen, mikä on 34 prosenttiyksikköä enemmän kuin maailmanlaajuinen keskiarvo 54 %.

4 tapaa, joilla rakennat huippuyritysten tavoin parempia työpaikkoja:

  1. Ota työntekijät mukaan heitä koskevia päätöksiä tehdessä
  2. Varmista, että jokaisella työntekijällä on oikeudenmukainen ja sitoutunut esimies
  3. Kannusta terveeseen työn ja yksityiselämän tasapainoon
  4. Varmista merkityksellinen työ jokaiselle

Lue tämän vuoden faktoista ja löydöksistä ja katso esimerkkejä parhailta yrityksiltä täältä.

Katso koko Maailman Parhaat Työpaikat 2023 -lista täältä.

Tietoa Maailman Parhaat Työpaikat -listasta

Great Place To Work® valitsi Maailman Parhaat Työpaikat keräämällä ja analysoimalla yli 6,2 miljoonaa kyselyvastausta, jotka edustavat 18 miljoonaa työntekijää Great Place To Work -sertifioiduissa™ organisaatioissa ympäri maailmaa. Organisaatioita arvioitiin niiden pyrkimyksistä luoda hyviä työpaikkoja ja positiivisesta vaikutuksesta ihmisiin ja yhteisöihin useissa maissa ympäri maailmaa. Yrityksen tulee olla sijoittunut Parhaat Työpaikat™ -listalle vähintään viidessä eri maassa Aasiassa, Euroopassa, Latinalaisessa Amerikassa, Afrikassa, Pohjois-Amerikassa tai Australiassa Australiassa vuoden 2022 tai alkuvuoden 2023 aikana. Lisäksi organisaatiossa tulee työskennellä maailmanlaajuisesti vähintään 5000 työntekijää, joista vähintään 40 % (tai 5000) työntekijää pääkonttorimaan ulkopuolella.

Jotta yritys voidaan ottaa huomioon, sen tulee toteuttaa Great Place To Workin henkilöstötutkimus. Jos haluat yrityksesi listalle tulevaisuudessa, lue lisää täältä.

Great Place To Work

Great Place To Work on yrityskulttuurin globaali asiantuntija. Yli 30 vuoden kokemuksen ja tutkimustiedon perusteella se auttaa yrityksiä rakentamaan hyviä työpaikkoja jokaiselle mittaamalla työntekijäkokemusta oman tutkimusalustan ja For All -mallinsa avulla. Tutkimuksen perusteella tunnistetut hyvät työpaikat saavat Great Place To Work -sertifikaatin ja sijoituksen Parhaat Työpaikat -listalla.

Ota Great Place To Work seurantaan LinkedInissa, Facebookissa ja Instagramissa. Liity myös sisäpiiriimme ja vastaanota ajankohtaista tietoa yrityskulttuurista kerran kuukaudessa.

Lisätietoja

Katriina Grönqvist
Toimitusjohtaja Great Place To Work Suomi
040 538 1918
katriina.gronqvist@greatplacetowork.com

Liity sisäpiiriläiseksi ja vastaanota uusinta tutkimustietoa ja uutisia yrityskulttuurista

"*" näyttää pakolliset kentät