Nämä ovat Maailman Parhaat Työpaikat 2022

Great Place to Work® listasi vuoden 2022 Maailman Parhaat Työpaikat™ analysoimalla henkilöstötutkimusten tuloksia, jotka edustivat 14,8 miljoonan työntekijän vastauksia ympäri maailmaa. Luottamuksen rakentaminen työntekijöiden kanssa johti korkeampaan pysyvyyteen ja tuottavuuteen vuoden 2022 Maailman Parhaat Työpaikat™ -listalle sijoittuneissa yrityksissä.

Parhaat yritykset pysyivät vahvoina huolimatta ennennäkemättömän levottomasta vuodesta kansainvälisillä työmarkkinoilla.

Työntekijät punnitsivat työuriaan ja elämäänsä uudelleen. Työnantajat ympäri maailmaa tekivät kaikkensa pitääkseen kiinni huippuosaajistaan. Luottamukseen perustuvien suhteiden rakentaminen työntekijöiden kanssa johti korkeampaan pysyvyyteen ja tuottavuuteen vuoden 2022 Maailman Parhaat Työpaikat™ -listalle sijoittuneissa yrityksissä.

Maailman Parhaiden Työpaikkojen henkilöstötutkimuksen tuloksia:

  • 88 % työntekijöistä on valmis tekemään ponnistuksia, jotta työt tulevat tehdyksi
  • 87 % suosittelisi työpaikkaansa läheisilleen hyvänä työpaikkana
  • 85 % haluaa työskennellä yrityksessä vielä pitkään

”Yhtenäisen kokemuksen aikaansaaminen kaikille työntekijöille globaalin työvoiman omaavissa yrityksissä on merkittävästi vaikeampaa — ja vaikuttavampaa”, sanoo Michael C. Bush, Great Place to Work®:n toimitusjohtaja.

”Monikansallisten yritysten vuonna 2022 kohtaamista haasteista huolimatta nämä yritykset ovat asettaneet työntekijöidensä hyvinvoinnin etusijalle. Näiden yritysten menestyminen todistaa sen, että kun yritykset huolehtivat työntekijöistään, mikään ongelma ei ole liian suuri ratkaistavaksi”, Michael C. Bush sanoo.

Listalle sijoittuneet yritykset

Great Place To Work® tunnisti 25 voittanutta työpaikkaa tutkimalla lähes 4,5 miljoonaa työntekijää ympäri maailmaa. Tutkimus edustaa lähes 15 miljoonan työntekijän kokemusta työpaikastaan. Jotta yritys voitiin ottaa huomioon, sen tuli olla sijoittunut kansalliselle Parhaat Työpaikat™ -listalle vähintään viidessä maassa ja yrityksellä tuli olla vähintään 5000 työntekijää maailmanlaajuisesti.

Listalle sijoittuneet työnantajat erottautuivat sitoutumisestaan työntekijöiden hyvinvointiin, joustavaan työskentelyyn ja jokaisen työntekijän oikeudenmukaiseen kohteluun.

Tämän vuoden ykkössijan nappasi jo toista vuotta putkeen DHL Express, kakkossijan Hilton ja kolmannelle sijalle ylsi Cisco. Nämä yritykset muodostivat top 3 joukon myös viime vuoden Maailman Parhaat Työpaikat -listauksessa.

Uusina tulokkaina listalle sijoittuivat Millicom, Medtronic, Nestle ja Bristol-Meyers Squibb. FedEx teki paluun listalle ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2014, ja myös Accenture ansaitsi paikkansa listalla ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2011.

25 Maailman Parasta Työpaikkaa 2022 ovat:

Great Place To Work® Suomen tiimi lähettää ylpeänä erityisonnittelut Suomessa toimiville ja myös Suomen Parhaat Työpaikat -listalle sijoittuneille maailman parhaille organisaatioille – paljon onnea DHL Express, AbbVie, Hilti ja Stryker! Kaikki listalle valitut 25 parasta työpaikkaa edustavat kansainvälisesti erinomaista työntekijäkokemusta ja korkean luottamustason työpaikkoja, joissa työntekijöitä kohdellaan oikeudenmukaisesti ja yhdenvertaisesti taustasta riippumatta.

Mikä erottaa Maailman Parhaat Työpaikat muista työpaikoista?

Maailman Parhaissa Työpaikoissa työntekijöiden kokemus siitä, että yritys tarjoaa ”erityisiä ja ainutlaatuisia” etuja oli 15 % korkeampi kuin listalle sijoittumattomissa yrityksissä. Yleisiä parhaiden työpaikkojen tarjoamia etuuksia olivat mielenterveyspalvelut. Tästä hyvä esimerkki on kolmanneksi tullut Cisco ja sen työntekijöilleen tarjoama The Cisco Mind Set -ohjelma.

Myös joustavuus oli keskeisessä roolissa työntekijäkokemuksissa, jopa yrityksissä, joissa ei ole helppo tarjota etä-/hybridityötä. Toiseksi sijoittunut hotelliketju Hilton painotti pyrkimyksiään auttaa työntekijöitä määrittämään omat työaikansa ja etsimään uusia mahdollisuuksia organisaatiossa.

Oikeudenmukaisuus oli toinen keskeinen piirre monissa vuoden 2022 listalle sijoittuneissa yrityksissä. Listan kärkipäät, kuten ykköseksi sijoittunut DHL Express, ilmoittivat tehneensä suuria panostuksia globaalin henkilöstönsä monimuotoisuuden, oikeudenmukaisuuden, osallistamisen ja kuulumisen toteuttamiseksi. Tutkimuksessa 94 % DHL Expressin työntekijöistä oli sitä mieltä, että yritys edistää monimuotoisuutta ja osallistavaa ympäristöä.

Lue lisää Maailman Parhaista Työpaikoista raportistamme sekä täältä: World’s Best Workplaces.

Maailman Paras Työpaikka DHL

Tietoa tutkimuksesta

Great Place To Work® listasi vuoden 2022 Maailman Parhaat Työpaikat™ analysoimalla henkilöstötutkimusten tuloksia, jotka edustivat 14,8 miljoonan työntekijän vastauksia ympäri maailmaa. Henkilöstötutkimuksessa tarkasteltiin myös yritysten työpaikkaohjelmien laajuutta ja vaikutusta.

Organisaatioita arvioitiin niiden pyrkimyksistä rakentaa hyviä työpaikkoja ja niiden positiivisesta vaikutuksesta ihmisiin ja yhteisöihin useissa maissa ympäri maailmaa. Sijoittumalla kansallisille listoille ympäri maailmaa, Maailman Parhaat Työpaikat ovat osoittaneet onnistumisensa hyvien työpaikkojen rakentamisessa ja vaikutuksestaan ihmisiinsä ja yhteisöihinsä.

Jotta yritys voidaan ottaa huomioon, sen tulee olla erinomainen kansainvälinen työnantaja, joka on sijoittunut Parhaiden Työpaikkojen kansalliselle listalle vähintään viidessä maassa Aasiassa, Euroopassa, Latinalaisessa Amerikassa, Afrikassa, Pohjois-Amerikassa tai Australiassa vuoden 2021 tai alkuvuoden 2022 aikana. Lisäksi organisaatiolla tulee olla maailmanlaajuisesti vähintään 5000 työntekijää, joista vähintään 40 % (tai 5000) työntekijää pääkonttorimaan ulkopuolella.

Tutustu Trust Index™ -henkilöstötutkimukseen ja ansaitse paikkasi ensi vuoden listalla.

Great Place To Work®

Great Place To Work® on yrityskulttuurin globaali asiantuntija. Vuodesta 1992 lähtien se on tutkinut yli 100 miljoonaa työntekijää maailmanlaajuisesti ja sen perusteella määrittänyt, että hyvä työpaikka syntyy luottamuksesta. Emprising -henkilöstötutkimusalustan avulla johtajat saavat palautetta ja ajantasaista tietoa sekä oivalluksia, joita he tarvitsevat tehdäkseen dataan perustuvia ja ihmisiä koskevia päätöksiä. Kaikkea toimintaa johtaa missio rakentaa parempaa yhteiskuntaa olemalla yritysten tukena rakentamassa hyviä työpaikkoja kaikille.

Tutustu meihin sivuillamme greatplacetowork.fi ja ota seurantaan LinkedInissä, Instagramissa ja Facebookissa.

Lisätietoja

Katriina Grönqvist
Toimitusjohtaja Great Place To Work Suomi
040 538 1918
katriina.gronqvist@greatplacetowork.com

Liity sisäpiiriläiseksi ja vastaanota uusinta tutkimustietoa ja uutisia yrityskulttuurista

"*" näyttää pakolliset kentät