Vieraskynä: Zmarta kulttuurin kehittämisen matkalla

Zmartan henkilöstö seuraa kulttuurin kehittymistä esimerkiksi nopeiden pulssikyselyiden ja kvartaaleittain järjestettävien työtyytyväiskyselyiden muodossa. Tuloksia käydään läpi yhdessä ja niistä keskustellaan avoimesti, jotta saadaan kehitysehdotuksia.

Zmarta Suomi on osallistunut kolmena vuotena peräkkäin Great Place to Work®:n Trust Index © -henkilöstötutkimukseen, ja saanut hyvän työpaikan sertifioinnin joka kerta. Great Place to Work®:sta on tullut tärkeä osa koko Zmartan työyhteisöä, ja tunnustuksesta kerrotaan ylpeänä sidosryhmille.

Helsingissä sijaitseva yhtiö, Zmarta, tarjoaa puolueetonta sähkö- ja lainavertailua. Lähes 30 hengen organisaatiolla on selkeät ja kunnianhimoiset tavoitteet – Zmartalla on visiona olla alansa paras työpaikka Suomessa vuonna 2020.

”Great Place to Work®:n viitekehys on muovautunut osaksi kulttuuria, joten tulevia kyselyjä odotetaan jo innolla. Lisäksi sertifiointeja juhlitaan näyttävästi. Tänäkin vuonna juhlimme sitä kuplivalla ja pienillä muistamisilla”, kertoo Zmarta Suomen toimitusjohtaja Tuomas Riski.

Yrityskulttuurin kehittäminen näkyy henkilöstön tyytyväisyydessä

Trust Index © -tutkimuksen kokonaistulos nousi viime mittauksessa kaksinumeroisilla luvuilla. Tämä osoittaa, että pitkäjänteinen kulttuurin kehittämistyö on ollut tuloksellista. Työtä kulttuurin kehittämisen eteen on tehty 1,5 vuotta.

Zmartan henkilöstö seuraa kulttuurin kehittymistä esimerkiksi nopeiden pulssikyselyiden ja kvartaaleittain järjestettävien työtyytyväiskyselyiden muodossa. Tuloksia käydään läpi yhdessä ja niistä keskustellaan avoimesti, jotta saadaan kehitysehdotuksia.

Käytäntöjä uudistetaan yhdessä

Viimeisimmän Trust Index © -tutkimuksen pohjalta järjestettiin yrityskulttuurin kehittämisen workshop, johon osallistui koko henkilöstö. Yhteisen ideoinnin avulla tehtiin havaintoja sekä luotiin uusia käytäntöjä.

Zmartan ainutlaatuisessa kulttuurissa on tapahtunut runsaasti muutoksia. Jokainen sitoutuu yhdessä laadittuihin toimiston pelisääntöihin. Arvot sijoitettiin näkyvästi toimiston seinälle, ja vastuullisen lainavertailun periaatteet kirjattiin ylös.

”Panostimme vahvasti myös työn ylpeyteen liittyvään kehittämiseen. Meillä on ollut suuri palkintogaala, jossa on palkittu näyttävästi mm. vuoden tulokas, brändilähettiläs sekä asiakaspalvelun mestari. Lisäksi meillä on vuositasolla valtava määrä asiakkaita, joita autamme säästämään jokapäiväisissä kuluissaan”, Riski paljastaa käytäntöjään.

Hyvä työpaikka huomioi työntekijän kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin

Työntekijän kokonaisvaltaisella huomioimisella, kuten työn ja vapaa-ajan rajojen asettamisella sekä unen laadun varmistamisella, on tärkeä merkitys työhyvinvointiin. Tämän vuoksi Zmarta on panostanut ihmistensä hyvinvointiin antamalla jokaiselle virikesetelit sekä kuntosalietuuden Elixialle. Tulossa on myös hyvinvointimittauksia, joiden tarkoituksena on tutkia palautumista ja liikkumista.

”Teemme kaikkemme, jotta jokainen zmartalainen voi mahdollisimman hyvin”, Riski tuumii innoissaan.

Great Place to Work on vaikuttanut positiivisella tavalla Zmartan työyhteisön hyvinvointiin. Voit jatkaa Zmartan kehitysmatkan seuraamista Instagramista tilillä @zmartasuomi!

Tutustu myös muihin vieraskynä-artikkeleihin, kuten Seuranan ”Merkityksellistä työtä onnellisen vanhuuden eteen”.

Liity sisäpiiriläiseksi ja vastaanota uusinta tutkimustietoa ja uutisia yrityskulttuurista

"*" näyttää pakolliset kentät