Nämä Euroopan huippuyritykset erottuvat oikeudenmukaisuudella ja mukautumisella tekoälyn käyttöön

100 Euroopan Parasta Työpaikkaa on valittu analysoimalla yli miljoona henkilöstötutkimusvastausta. Parhaissa työpaikoissa työntekijäkokemus on johdonmukaisesti positiivinen ihmisten asemasta ja työskentelypaikasta riippumatta.

Great Place To Work® on julkaissut tänään ensimmäistä kertaa Fortune 100 Euroopan Parasta Työpaikkaa™ (Fortune 100 Best Companies to Work For™ in Europe) -listan yhteistyössä Fortune Europe -lehden kanssa. Lista on laadittu henkilöstötutkimuksella, johon vastasi 1,3 miljoonaa työntekijää ympäri Eurooppaa. Näistä (1) miljoona vastausta tuli listakriteerit täyttävistä yrityksistä, ja tämän perusteella 100 parasta organisaatiota sijoitettiin listalle.

Jotta organisaatio voi sijoittua listalle, sen tulee työllistää vähintään 500 työntekijää ja sijoittunut vuonna 2023 tai alkuvuonna 2024 yhdelle tai useammalle kansalliselle Parhaat Työpaikat -listalle seuraavissa maissa: Itävalta, Belgia, Kypros, Tanska, Suomi, Ranska, Saksa, Kreikka, Islanti, Irlanti, Italia, Luxemburg, Norja, Puola, Portugali, Espanja, Ruotsi, Sveitsi, Alankomaat, Turkki ja Yhdistynyt kuningaskunta.

Listan yritykset suoriutuvat huomattavasti paremmin kuin tyypilliset eurooppalaiset työpaikat, selviää Great Place To Workin teettämästä 26 000 eurooppalaista työntekijää koskevasta tutkimuksesta.

Mikä sitten erottaa voittajayritykset muista eurooppalaisista työpaikoista? Tutkimus nostaa vahvimmaksi tekijäksi oikeudenmukaisuuden.

Euroopan 100 Parhaan Työpaikan työntekijöistä 78 % kokee ylennykset reiluina, ja 70 % kokee saavansa oikeudenmukaisen osuuden yrityksen voitoista. Kokemuksissa on merkittävä ero verrattuna tyypillisiin työpaikkoihin, joissa vain 37 % kokee ylennykset reiluiksi ja 36 % kokee saavansa oikeudenmukaisen osuuden voitoista.

”Onnittelut Euroopan 100 Parhaalle Työpaikalle! Taloudellisista haasteista huolimatta nämä yritykset löysivät tapoja tukea työntekijöitään ja rakensivat luottamuksen pohjan, joka ratkaisee liiketoiminnan menestyksen tulevaisuudessa.”

Michael C. Bush, Great Place To Workin globaali toimitusjohtaja

”Meillä on ilo julkistaa ensimmäinen Euroopan 100 Parasta Työpaikkaa -listamme yhteistyössä yrityskulttuurin asiantuntijan Great Place To Workin kanssa,” sanoo Fortune Europen listajohtaja Grethe Schepers. ”Nämä yritykset ovat luoneet työntekijöiden antaman palautteen perusteella työpaikkoja, joissa ihmiset menestyvät ja tuntevat yhteenkuuluvuutta jakamalla yhteisen tarkoituksen. Onnittelut kaikille yrityksille, jotka ovat saavuttaneet tämän arvostetun tunnustuksen.”

Valmiina tekoälyyn

Vain yksi kolmesta tyypillisten eurooppalaisten työpaikkojen työntekijöistä on innoissaan tekoälytyökalujen käytöstä, ja vain yksi neljästä koki työnantajansa investoivan merkittävästi tekoälytaitojen koulutukseen ja kehittämiseen.

Tämä data viittaa siihen, että eurooppalaiset yritykset tulevat kohtaamaan haasteita, kun ne ottavat tekoälytyökaluja käyttöön työpaikoilla. Sen sijaan Euroopan parhaissa työpaikoissa mukaudutaan paremmin tekoälyn tuomiin muutoksiin vahvan luottamuksen avulla.

Kokemus oikeudenmukaisuudesta vaikuttaa myös siihen, miten työntekijät suhtautuvat tekoälyn käyttöönottoon työpaikalla. Kun tyypillisten eurooppalaisten yritysten työntekijät kokevat ylennykset oikeudenmukaisiksi, he suhtautuvat 29 % todennäköisemmin innostuneesti tekoälyn käyttöön.

Top 5 Euroopan parasta työpaikkaa

Listan yritykset on jaettu 2 eri kategoriaan: monikansalliset yritykset (25 kpl) ja suuret yritykset (75 kpl), joissa työskentelee vähintään 500 työntekijää. Monikansalliset yritykset ovat sijoittuneet vähintään kolmella kansallisella Parhaat Työpaikat™ -listalla Euroopassa.

Top 5 Euroopan parasta monikansallista yritystä:

  1. DHL Express
  2. AbbVie
  3. Hilti
  4. Hilton
  5. Cisco

Top 5 Euroopan parasta suurta yritystä:

  1. Bank van Breda
  2. Sparbanken Skåne
  3. XM
  4. Beierholm
  5. Sii Polska

Listalla sijoittuneet suomalaiset yritykset ovat:

🏆 DHL Express sija 1.

🏆 AbbVie sija 2.

🏆 Hilti sija 3.

🏆 Stryker sija 6.

🏆 Specsavers sija 8.

🏆 SAKA Finland Oy sija 37.

🏆 Leijona Catering Oy sija 63.

👉 Lue esimerkkejä siitä, miten Euroopan 100 Parasta Työpaikkaa valmistautuvat tekoälyyn sekä siitä, miten työntekijät tyypillisissä suomalaisissa työpaikoissa kokevat tekoälytyökalujen käyttöönoton >>

Tietoa Fortune 100 Euroopan Parasta Työpaikkaa -listasta

Great Place To Work valitsi vuoden 2024 Fortune 100 Euroopan Parasta Työpaikkaa keräämällä ja analysoimalla yli 1,3 miljoonaa luottamuksellista tutkimusvastausta, jotka edustavat yli 2 miljoonan työntekijän kokemuksia ympäri Eurooppaa.

Näistä (1) miljoona vastausta tuli listakriteerit täyttävistä yrityksistä, joista 100 parasta organisaatiota sijoitettiin listalle.

Jotta yritys voi sijoittua listalle, sen olla sijoittunut vuonna 2023 tai alkuvuonna 2024 vähintään yhdelle kansalliselle Parhaat Työpaikat -listalle seuraavissa maissa: Itävalta, Belgia, Kypros, Tanska, Suomi, Ranska, Saksa, Kreikka, Islanti, Irlanti, Italia, Luxemburg, Norja, Puola, Portugali, Espanja, Ruotsi, Sveitsi, Alankomaat, Turkki ja Yhdistynyt kuningaskunta. Yrityksessä tulee olla vähintään 500 työntekijää, ja monikansallisten organisaatioiden tulee olla sijoittunut vähintään kolmella kansallisella listalla Euroopassa. Lista muodostuu 25 parhaasta monikansallisesta yrityksestä ja 75 parhaasta suuresta yritystä.

Great Place To Work

Great Place To Work on yrityskulttuurin ja työntekijäkokemuksen globaali asiantuntija. Hyödynnämme 30 vuoden tietoa ja kokemustamme auttaaksemme yrityksiä tulemaan hyviksi työpaikoiksi kaikille. Mittaamme työntekijöiden kokemusta oman tutkimusalustamme ja hyvän työpaikan -mallimme avulla. Myönnämme erinomaisille työpaikoille Great Place To Work -sertifikaatin™ ja annamme näkyvyyttä arvostetulla Parhaat Työpaikat -listalla. Liity sisäpiirimme ja vastaanota tuoreinta tutkimustietoa yrityskulttuurista ensimmäisten joukossa.

Fortune-lehti

Fortune on yhdysvaltalainen talousaikakauslehti, joka on tunnettu palkitusta journalismistaan ja välttämätöntä luettavaa kaikille menestyville johtajille ympäri maailmaa. Lehti vetää yhteen kansainväliset liike-elämän uutiset, kertoo sisäpiirin tietoa yritystoiminnassa menestymiseen, tarjoaa analyyttisiä artikkeleita ja jakaa uusimmat teknologiset innovaatiot ja kansainväliset sijoituskohteet. Fortune kokoaa bisnesmaailmaa päivittäin muokkaavat ihmiset ja ideat yhteen arvostettujen listojen, tapahtumien ja konferenssien, kuten ikonisen Fortune 500 -listan, CEO Initiative -ohjelman ja Most Powerful Women -listan, kautta. Lisätietoja saat osoitteessa fortune.com.

Liity sisäpiiriläiseksi ja vastaanota uusinta tutkimustietoa ja uutisia yrityskulttuurista

"*" näyttää pakolliset kentät