Suomen Parhaat Työpaikat 2021 – Keskisuurten sarja

Julkaisimme Suomen Parhaat Työpaikat 2021 huhtikuun lopussa. Halusimme vielä palata hetkeksi juhlahumuun ja kyselimme eri sarjojen top3 organisaatioilta kommentteja yrityskulttuurin kehittämisestä, sekä Suomen Parhaat Työpaikat -juhlahumusta. Tässä blogissa kuullaan kuulumisia keskisuurten sarjan organisaatioilta.

Julkaisimme Suomen Parhaat Työpaikat 2021 huhtikuun lopussa. Halusimme vielä palata hetkeksi juhlahumuun ja kyselimme eri sarjojen top3 organisaatioilta kommentteja yrityskulttuurin kehittämisestä, sekä Suomen Parhaat Työpaikat -juhlahumusta. Tässä blogissa kuullaan kuulumisia keskisuurten sarjan organisaatioilta.

Suomen Parhaat Työpaikat 2021 – Keskisuurten sarja

(Huom! Klikkaamalla organisaation nimeä, pääset katsomaan kyseisen yrityksen yritysprofiilia, josta löydätte tietoa organisaation henkilöstöstä ja yrityskulttuurista)

1. Paytrail

2. Profiam Sosiaalipalvelut

3. Alfame

4. Koti Puhtaaksi

5. Abbvie

6. Novo Nordisk Pharma

7. Lejos

8. Duunitori

9. Sadex

10. Roche Pharma

11. Hilti Suomi

12. Stryker

13. SAS Institute

14. Svea

15. Attido

16. Viafin GAS

17. Genero

18. Softability

19. NHK Group

20. OAJ

21. EMU Growth Partners

22. Inhouse Group

23. Bassadone Automotive Nordic

24. DHL Express

25. Varova

Kysyimme Profiam Sosiaalipalveluilta ja Alfamelta muutaman kysymyksen. Profiamilla kysymyksiin vastasi yrityksen toimitusjohtaja Mikko Ailoranta. Alfamella kysymyksiin vastasi henkilöstöjohtaja Kai Korpi.

Mikko Ailoranta
Kai Korpi

Mikä oli merkittävin asia, joka organisaatiossanne vaikutti koronavuoden aikana työntekijäkokemukseen positiivisesti?

Profiam Sosiaalipalvelut:

”Merkittävin asia oli varmasti aktiivinen ja avoin koko yrityksen ja henkilöstön kattava viestintä (missä mennään, mitä tiedetään ja mitä ei tiedetä, ohjeistukset, kannustus, tsemppaus, jatkuvuuden tunteen vahvistaminen ym.).”

Alfame:

”Koronavuotena on korostunut, miten hyvin meidän olemassa olevat toimintamallit toimivat myös poikkeusaikana. Työn tekeminen ja yhteisöllisyyden ylläpitäminen etänä on sujunut meillä aiemminkin paikkariippumattomasti, ja nyt olemme kehittäneet näihin liittyviä käytäntöjä taas seuraavalle tasolle. Lähitapahtumat muutettiin sujuvasti etätapahtumiksi, ja esimerkiksi lounasvalmennusten ja kehukahvien osallistujamäärät ovat etäaikana vain kasvaneet. Alfamelaisilla on tahto tehdä ja kehittää toimintaa, ja jengi on itse pistänyt pystyyn esimerkiksi taukobailuja ja peliturnauksia etäyhteyksien välityksellä. Toimistot olemme pitäneet auki koronasuositusten puitteissa, ja tiukkojen ukaasien sijaan toimintaa on sopeutettu ja ohjeita päivitetty ketterästi tilanteen mukaan. Emme ole hylänneet yhteisöämme, vaan se on vahvistunut entisestään.”

Miten juhlitte sijoitustanne henkilöstönne kanssa?

Profiam Sosiaalipalvelut:

”Parhaat työpaikat tuloslähetyksen äärelle kokoonnuimme koronatilanteesta johtuen etäkisastudioihin aluetoimistoittain. Työntekijöille tarjottiin hetkeen mukaan kuohuvaa, suklaata ja serpentiiniä. Suurempi juhlistaminen jää vielä toiseen ajankohtaan, kun pandemiatilanne helpottaa. Mutta tätä sijoitusta tulemme varmasti juhlimaan ja muistamaan, kun taas pääsemme yhdessä ilakoimaan!”

Alfame:

”Juhlimme yhdessä etäbileissä, joissa seurattiin ja kommentoitiin Suomen Parhaat Työpaikat 2021 -julkistusta, veikattiin omaa sijoitusta ja jatkettiin karkeloita vapputunnelmissa Meetissä höpötellen ja Slack-kanavalla kuvia jakaen. Halukkaat oli pukeutuneet naamiaisasuihin ja överein asu palkittiin lahjakortilla alan liikkeeseen. Kukin hankki bileisiin itselleen sopivat juhlajuomat ja tarjoilut firman piikkiin. Juhlapäivä olikin kokonaisvaltainen: ensimmäisiä munkinpaistokuvia jaettiin jo aamulla, ja viimeiset roikkuivat linjoilla vielä pikkutunneilla.”

Mihin aiotte keskittyä työntekijäkokemuksen kehittämisessä seuraavaksi?

Profiam Sosiaalipalvelut:

”Pyrimme mm. entisestään vahvistamaan työntekijöiden monipuolista ja aktiivista mukaan ottamista työmme ja toimintamme kehittämisessä sekä ideoimaan uusia keinoja hyvin tehdyn työn palkitsemiseen ja juhlistamiseen.”

Alfame:

”Hyvä työntekijäkokemus on meillä koko porukan asia ja kaikki voivat siihen omalta osaltaan vaikuttaa. Meillä onkin tapana kehittää kulttuuria yhdessä jatkuvasti kokeiluja tehden. Kasvun myötä suuremmin fokuksessa on tällä hetkellä esimerkiksi johtamispalvelujen muotoilu, osaamisen kehittämisen rakenteet, itseohjautuvuuden vahvistaminen sekä rekrytointi- ja perehdyttämiskäytännöt.”

Christoffer Strandberg haastatteli keskisuurten sarjan ykköstä, Paytrailia, Suomen Parhaat Työpaikat 2021 -julkistuslähetyksessä, löydät haastattelun kokonaisuudessaan täältä.

Liity uutiskirjelistalle

"*" näyttää pakolliset kentät