Suosituimmat artikkelit vuonna 2023

Mitkä työkulttuurin aiheet kiinnostivat vuonna 2023? Katso alta kooste luetuimmista artikkeleistamme.

Kokosimme alle vuoden 2023 suosituimmat artikkelimme, joissa pureudumme hyvän työkulttuurin ja työntekijäkokemuksen ytimeen ja trendeihin. Kymmenen luetuimman artikkelin joukossa on esimerkiksi katsaus Suomen Parhaiden Työpaikkojen johtamistapoihin, ajankohtainen tietopaketti neurodiversiteetin ymmärtämisen tärkeydestä työpaikalla ja artikkeli, jossa kerromme Great Place To Work -sertifioinnin hyödyistä yritykselle.

Nämä artikkelit tarjoavat johtajille ja HR-päättäjille tietoa ja oivalluksia, joiden avulla yritykset rakentavat entistä parempia työpaikkoja ja menestyvät muuttuvassa työelämässä.

Nro 10.

8 tapaa luoda houkutteleva työnantajabrändi ja työntekijäkokemus

Työnantajabrändi luo yrityksestä mielikuvan työnantajana ja tekee siitä kiinnostavan potentiaalisten työntekijöiden silmissä. Artikkelissa kerromme, miten työnantajabrändiä voi systemaattisesti rakentaa ja kehittää.

Nro 9.

Henkilöstötutkimuksen toteuttaminen kriisin aikana

Suuret organisaatiomuutokset, lomautukset tai muu kriisiaika on yksi otollisimmista hetkistä henkilöstötkimuksen toteuttamiseen, sillä tutkimuksen avulla voidaan selvittää piilossa olevat huolet ja tarpeet sekä vahvistaa työntekijöiden arvostuksen kokemusta, luottamusta ja sitoutumista yritykseen. Ratkaisevaa kuitenkin on, miten toimenpiteet toteutetaan, miten niistä viestitään sekä miten henkilöstöä huomioidaan, kuullaan ja osallistetaan muutoksen aikana.

Nro 8.

Euroopan toiseksi Paras Työpaikka LummeCo: ”Meillä hierarkia pidetään minimissä”

LummeCo:n tarina vahvistaa tutkimustietomme siitä, että menestyvä työpaikka perustuu luottamukseen, inhimillisyyteen ja arvoihin. Yrityksen tarina todistaa, kuinka työntekijöiden hyvinvointi ja yrityksen menestys kulkevat käsi kädessä. Tutustu Euroopan toiseksi parhaan työpaikan käytänteisiin ja ota oppia LummeCo:n menestystarinasta. 

Nro 7.

Miksi ja miten rakentaa luottamusta työpaikalla?

30 vuoden tutkimuksemme osoittaa, että tärkein työntekijäkokemukseen vaikuttava elementti on luottamus. Artikkelissa tuomme esiin, että luottamuksen kulttuurin rakentaminen työpaikalla alkaa johtajista, sillä luottavaista organisaatiota ei voi luoda ilman, että se mallinnetaan arvoksi organisaation huipulta. Lue mistä osa-alueista luottamus työpaikalla rakentuu.

Nro 6.

Millaisella johtamisella Suomen Parhaat Työpaikat 2023 rakentavat hyvinvoivaa kulttuuria?

Haastavasta vuodesta huolimatta Suomen Parhaiden Työpaikkojen™ 2023 työntekijätyytyväisyys ja luottamus pysyivät korkealla tasolla. Parhaat Työpaikat osoittivat, että yrityksen koosta, toimialasta tai sijainnista riippumatta, kulttuuri on se ajuri, joka rakentaa menestyksen. Artikkelimme avaa syitä Parhaiden Työpaikkojen menestymisen taustalla.

Nro 5.

Mitä on psykologinen turvallisuus?

Psykologinen turvallisuus on merkittävä osa kehittynyttä yrityskulttuuria, ja yrityspäättäjät ovat alkaneet kiinnittämään siihen yhä enemmän huomiota 2020-luvun muuttuvassa maailmassa. Tässä artikkelissa kerromme, mitä psykologinen turvallisuus on, miten se muodostuu työpaikalle ja miltä työpaikalla saattaa näyttää, jos turvallisuutta ei ole. Artikkelin lomasta löydät myös maksuttoman oppaamme aiheesta!

Nro 4.

Hyvä työkulttuuri ja työntekijäkokemuksen kehittäminen – sertifioinnin 8 hyötyä yritykselle

Tähän artikkeliin kokosimme yhteen Great Place To Work -sertifioinnin™ merkittävimmät hyödyt, joiden valossa hyvä työkulttuuri on helppo nostaa yhteiseksi strategiseksi tavoitteeksi. Hyvä työkulttuuri on yksi tärkeimmistä edellytyksistä, joita työntekijät tänä päivänä odottavat työpaikkoja hakiessaan ja valitessaan. Kulttuuria arvioidaan pitkälti ulospäin näkyvän työnantajamaineen ja -mielikuvan kautta. Lue sertifioinnin hyödyistä artikkelistamme.

Nro 3.

Työhyvinvointi – HR:n ja johtamisen kulmakivet hyvinvoivaan työyhteisöön

Artikkelimme avaa työhyvinvointia kokonaisuutena, johon vaikuttavat itse työ ja sen sisältö sekä käytössä olevat resurssit työn tekemiseen. Merkittävässä roolissa ovat myös työn mielekkyys, turvallisuus fyysisesti ja henkisesti koettuna sekä työyhteisön ilmapiiri. Artikkelimme avaa myös, miksi työhyvinvoinnin tulee olla strateginen tavoite, johon panostetaan systemaattisesti.

Nro 2.

Diversiteetti ja inkluusio työpaikalla — Mitä se käytännössä tarkoittaa?

Diversiteetti ja inkluusio ovat yksi työelämän kuumimmista keskustelunaiheista. Aidosti monimuotoisessa ja inklusiivisessa työpaikassa on monenlaisia työntekijöitä, jotka ovat myös osallisena yrityksen kehityksessä ja vahvistamisessa, ja joihin yritys luottaa. Artikkelista pääset lukemaan lisää siitä, mitä tarkoittaa diversiteetin ja inkluusion toteutuminen työpaikalla.

Nro 1.

Neurodiversiteetti eli neurobiologinen monimuotoisuus voi tehdä työyhteisöstäsi vahvemman, terveemmän ja menestyneemmän

Neurodiversiteetin ymmärtäminen osana työpaikan monimuotoisuutta tarkoittaa työntekijöiden erilaisten taustojen, ominaisuuksien, ajattelutapojen, aistitarpeiden ja toimintamallien huomioimista, jotta jokainen tuntee itsensä arvostetuksi, osalliseksi ja viihtyisäksi työyhteisössä. Tässä artikkelissa Great Place To Workin toimitusjohtaja Katriina Grönqvist jakaa ajatuksensa siitä, miksi neurodiversiteetin ymmärtäminen työpaikalla on tärkeää. 

Opi rakentamaan voittavaa yrityskulttuuria

Liity Great Place To Workin sisäpiiriläiseksi ja saat kerran kuukaudessa sähköpostiisi työkulttuuriin liittyvää ajankohtaista tutkimustietoa, vinkkejä ja artikkeleita. Liittymällä sisäpiiriimme kuulet hyvän työelämän käytänteistä aina ensimmäisten joukossa.

Liity sisäpiiriläiseksi ja vastaanota uusinta tutkimustietoa ja uutisia yrityskulttuurista

"*" näyttää pakolliset kentät