Tässä ovat vuoden 2020 parhaat työpaikat

Maailman suurin henkilöstökokemuksen tutkimustalo Great Place to Work® on listannut vuoden 2020 parhaat työpaikat Suomessa. Tutkimus osoittaa, että parhaissa työpaikoissa työntekijät ja talous voivat hyvin.

Maailman suurin henkilöstökokemuksen tutkimustalo Great Place to Work® on listannut vuoden 2020 parhaat työpaikat Suomessa. Tutkimus osoittaa, että parhaissa työpaikoissa työntekijät ja talous voivat hyvin. Listaykkösinä palkittiin Mandatum Life, Alfame ja Aava & Bang.

Parhaiden työpaikkojen listalle pääsi 50 Suomen parasta työnantajaa. Työpaikat tutkittiin suurten, keskisuurten ja pienten organisaatioiden sarjoissa. Kaikkien sarjojen ensimmäiseksi sijoittuneet työpaikat olivat ensikertaa ykkössijalla.

”Great Place to Work®:n 30 vuoden yliopistotason tutkimustyö osoittaa, että työntekijät kokevat olevansa hyvässä työpaikassa, kun he voivat luottaa organisaation johtoon, ovat ylpeitä työstään ja nauttivat työtovereidensa kanssa työskentelystä”, kertoo Great Place to Work®:n toimitusjohtaja Katriina Grönqvist.

Tutkimustulosten mukaan hyvän työpaikan rakentaminen on jatkuva kehitysprosessi, jossa korostuu johdon rooli. Grönqvistin mukaan jokaisella työntekijällä on oikeus vaatia työnantajaa, joka tekee jatkuvaa työtä hyvän työpaikan rakentamisen eteen.

”Johdon tehtävä on poistaa esteitä ja luoda työntekijöille mahdollisuuksia onnistua. Parhaissa työpaikoissa työn sisältöön kuuluvat jatkuva kehittyminen ja oppiminen. Johto tukee henkilöstön oppimista kouluttamalla ja antamalla aikaa oppimiselle työajalla”, Grönqvist sanoo.

Kaikilla toimialoilla voi olla hyvä työnantaja

Työntekijä voi kokea olevansa hyvässä työpaikassa toimialasta riippumatta. Tämän osoittaa vuoden 2020 parhaiden työpaikkojen lista. Sen joukosta löytyy kattava edustus organisaatioita kuudeltatoista eri toimialalta, aina asiantuntijayrityksistä voittoa tavoittelemattomiin järjestöihin.

Lisäksi listatunnustuksen ovat saaneet esimerkiksi koulutusalalta Savonia-ammattikorkeakoulu. Sosiaali- ja terveysalalta palkittiin Profiam Sosiaalipalvelut.

Onko teillä hyvä työpaikka? Vinkkaa siitä meille!

Liikevaihdon kasvu on keskimäärin viisinkertaista

Hyvän työpaikan rakentaminen on liiketoiminnallisesti kannattavaa. Tutkimus osoittaa, että parhaissa työpaikoissa kustannukset laskevat ja tulos kasvaa.

Parhaiden työpaikkojen liikevaihto on kasvanut vuodessa 36 prosenttia. Tilastokeskuksen (2017-2018) viimeisimmän tiedon mukaan keskimääräinen toimialariippumaton liikevaihto on kasvanut 7 prosenttia vuodessa. Parhaiden työpaikkojen vuoden 2019-2020 liikevaihdon kasvu on siis ollut viisinkertainen Suomen yritysten liikevaihdon kasvuun (2017-2018) nähden.

Sairauspoissaolot ovat 1,6 prosenttiyksikköä pienemmät työntekijää kohden

Parhaissa työpaikoissa työntekijät voivat paremmin ja organisaation sairauspoissaolokustannukset ovat pienemmät. Sairauspoissaoloja kertyi parhaissa työpaikoissa 1,6 prosenttiyksikköä vähemmän työntekijää kohden.

Keskimäärin parhaissa työpaikoissa sairauspoissaoloja kertyi 2,8 prosenttiyksikköä työntekijän työssäoloaikaa kohden. Tilastokeskuksen vuoden 2019 työvoimatutkimuksen mukaan Suomen kaikille työllisille kertyi sairauspoissaoloja 4,4 prosenttiyksikköä työntekijän työssäoloaikaa kohden.

Parhaat Työpaikat 2020 lukuina:

 • Great Place to Work® Finland on listannut parhaat työpaikat 18 kertaa.
 • Tutkimukseen osallistui 150 yritystä, jotka työllistävät yhteensä noin 30 000 työntekijää.
 • Tutkimukseen osallistuneet yritykset jaettiin kolmeen kokoluokkaan yrityksen henkilöstömäärän mukaan; pienet organisaatiot: 20-49, keskisuuret 50-499, suuret 500-.
 • Suomen parhaat työpaikat kasvattivat liikevaihtoaan keskimäärin 36 % vuodessa.
 • Sairauspoissaoloja kertyi 2,8 % työn tekijän työssäoloaikaa kohden vuodessa.
 • Maailman suurin henkilöstökokemusta mittaava tutkimus tehdään lähes 60 maassa. Tutkittavissa yrityksissä on yli 10 miljoonaa työntekijää. Parhaat työpaikat -tutkimus on maailman laajin vuosittainen johtamistutkimus.
 • 2/3 pisteistä tulee suoraan työntekijöiden kokemuksesta (Trust Index ©), 1/3 pisteistä muodostuu yrityksen johtamiskäytännöistä tehtävästä laadullisesta arvioinnista (Culture Audit ©).

Katso tuorein lista Suomen Parhaista Työpaikoista!

Parhaat Työpaikat 2020

Pienet organisaatiot (20-49 työntekijää)
 1. Aava & Bang
 2. Hoivatilat
 3. Suomen Digimarkkinointi
 4. Mars Finland
 5. Otaverkko Oy
 6. Stryker
 7. Nooga Oy Ab
 8. Genero
 9. AAC Technologies
 10. FM-Haus
 11. Tulos Helsinki
 12. Tietoa Finland
 13. HUONE
Keskisuuret organisaatiot (50-499 työntekijää)
 1. Alfame
 2. Paytrail
 3. EMU Growth Partners
 4. Lejos
 5. Vastuu Group
 6. Newsec
 7. Fingrid Oyj
 8. AbbVie
 9. Duunitori
 10. Efecte
 11. SAS Institute Oy
 12. Exove
 13. Wunder
 14. Suomen Punainen Risti, Veripalvelu
 15. Hilti (Suomi) Oy
 16. Framery
 17. Huld
 18. NHK Group
 19. Etelä-Savon työterveys Oy
 20. DHL Express
 21. WWF Suomi
 22. Profiam Sosiaalipalvelut
 23. Svea
 24. Insaco Oy
 25. Attido
 26. Academic Work
 27. Softability
 28. Visual Components
 29. Specsavers
 30. Svenska litteratursällskapet
Suuret organisaatiot (500+ työntekijää)
 1. Mandatum Life
 2. Visma
 3. Musti ja Mirri
 4. Talenom Oyj
 5. EY
 6. Linnanmäen Huvipuisto
 7. Savonia-ammattikorkeakoulu

Katso myös mitkä olivat viime vuonna maailman parhaat työpaikat!

Liity sisäpiiriläiseksi ja vastaanota uusinta tutkimustietoa ja uutisia yrityskulttuurista

"*" näyttää pakolliset kentät